Comportamentele sedentare, inclusiv statul pe scaun, asociate cu creșterea sentimentelor de depresie

©

Autor:

Comportamentele sedentare, inclusiv statul pe scaun, asociate cu creșterea sentimentelor de depresie
Restricțiile impuse pe fondul răspândirii virusului SARS-CoV-2 i-a determinat pe tot mai mult oameni să devină sedentari, lucru care a contribuit la creșterea sentimentelor anxioase și la amplificarea stresului. Un nou studiu, condus de cercetătorii de la Universitatea de Stat din Iowa, arată că persoanele care au continuat să petreacă o perioadă mai mare de timp stând pe scaun aveau șanse mai mari să dezvolte simptome de depresie.
În timpul focarului inițial de COVID-19 din martie 2020, mulți oameni au devenit brusc mai sedentari, deoarece au respectat ordinele de a rămâne acasă sau au optat pentru autoizolare. Cercetările publicate recent au descoperit că persoanele care au continuat să aibă un comportament sedentar între aprilie și iunie 2020 au probabilități mai mari de simptome de depresie. O investigație mai atentă a acestei asociații ar putea juca un rol în a ajuta oamenii să-și îmbunătățească sănătatea mintală

Echipa de cercetători s-a concentrat asupra modului în care activitatea fizică și comportamentele sedentare sunt legate de sănătatea mintală și asupra modului în care schimbările aduse acestora influențează felul în care oamenii gândesc, simt și percep lumea. „În martie 2020, știam că COVID-ul va afecta comportamentul nostru și ceea ce am putea face în multe moduri ciudate și ciudate pe care nu le-am putea prevedea”, a spus autorul studiului, Jacob Meyer, profesor asistent de kinesiologie la Universitatea de Stat din Iowa. Pentru a obține o imagine instantanee a acestor schimbări, Meyer și o echipă de cercetători au primit răspunsuri la sondaj de la peste 3. 000 de participanți la din toate cele 50 de state și din districtul Columbia.

Participanții au raportat singuri cât timp au petrecut realizând anumite activități și modul în care aceste comportamente sunt comparate cu perioadele de dinainte de pandemie. Folosind scale clinice standard, ei au indicat, de asemenea, modificări ale bunăstării lor mentale.

Datele sondajului au arătat că participanții care îndeplineau orientările privind activitatea fizică din SUA (adică 2, 5-5 ore de activitate fizică moderată până la viguroasă în fiecare săptămână) înainte de pandemie și-au scăzut activitatea fizică cu 32%, în medie, la scurt timp după ce restricțiile determinate de COVID-19 au intrat în vigoare. Aceiași participanți au raportat că se simt mai deprimați, anxioși și singuri.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 10-11-2021 | creare: 10-11-2021 | Vizite: 286
Bibliografie
Sitting more linked to increased feelings of depression, anxiety, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/11/211108114830.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Un consum ridicat de pește ar putea reduce riscul de depresie
  • A fost creat un dispozitiv care te ajută să îți reglezi postura și respirația
  • Culcatul la ore târzii a fost asociat cu alimentația nesănătoasă și sedentarismul
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum