Consumul redus de carbohidrați reduce riscul de deces prematur al persoanelor cu diabet de tip II

©

Autor:

Consumul redus de carbohidrați reduce riscul de deces prematur al persoanelor cu diabet de tip II
Adoptarea unei diete sărace în carbohidrați, cuprinsă în principal din alimente pe bază de plante, a redus semnificativ riscul de deces al persoanelor cu diabet de tip II în cadrul unui studiu prospectiv de cohortă.
Pentru studiu, cercetătorii au analizat date din studii începute in ultimii peste 30 de ani de la peste 10.000 de persoane, majoritatea de sex feminin, care au dezvoltat diabet de tip 2 după ce au început studiile. Participanții au răspuns la o serie de întrebări cu privire la stilul de viață și istoricul medical în fiecare an, ceea ce le-a permis autorilor să evalueze compozițiile dietelor lor și să determine aportul total de carbohidrați și tipul de carbohidrați consumați.

Potrivit concluziilor, persoanele care au avut o dietă săraca în carbohidrați au avut un risc cu 24% mai redus de deces. Cercetătorii au observat beneficii mai importante pentru participanții care au avut diete preponderent compuse din fructe, legume și cereale. Cercetarea oferă primele dovezi empirice cu privire la faptul că dietele cu conținut scăzut de carbohidrați, compuse în principal din alimente de origine vegetală, pot ajuta la reducerea riscului de deces prematur printre persoanele cu diabet de tip 2.

„Studiul subliniază importanța alimentelor consumate în controlul și managementul diabetului. De asemenea, studiul demonstrează că beneficiile pentru sănătate pot fi accentuate de un stil de viață sănătos, ce presupune evitarea alcoolului și a fumatului sau efectuarea de exerciții fizice”, a declarat autorul principal al studiului, Qi Sun profesor asociat în departamentele de nutriție și epidemiologie de la Școala de Sănătate Publică Harvard T.H.

sursa: News Medical
foto: iStock/jenifoto

Data actualizare: 02-03-2023 | creare: 02-03-2023 | Vizite: 230
Bibliografie
Low-carb diet patterns associated with reduction in all-cause mortality among people with type 2 diabetes, link: https://www.news-medical.net/news/20230228/Low-carb-diet-patterns-associated-with-reduction-in-all-cause-mortality-among-people-with-type-2-diabetes.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Pot să mănânc orez dacă am diabet?
  • Grăsimea abdominală este responsabilă de apariția diabetului tip 2 și a bolilor de inimă
  • Regimul alimentar ce ar putea facilita regenerarea pancreasului și tratamentul diabetului
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum