Consumul regulat de cafea poate avea un impact benefic asupra tensiunii arteriale

©

Autor:

Consumul regulat de cafea poate avea un impact benefic asupra tensiunii arteriale
Un studiu publicat în jurnalul Nutrients indică faptul că persoanele care consumă cafea în mod regulat au o tensiune arterială semnificativ mai scăzută decât cei care nu consumă cafea. Studiul aduce dovezi noi despre beneficiile consumului de cafea asupra hipertensiunii, sugerând inclusiv faptul că un consum regulat de cafea poate reprezenta o modalitate eficientă de prevenire a bolilor cardiovasculare.
Cafeaua, considerată una dintre cele mai consumate băuturi non-alcoolice la nivel global, a atras în mod constant interesul cercetătorilor, în special datorită rezultatelor mixte obținute în cadrul studiilor. De-a lungul timpului au fost emise numeroase ipoteze cu privire la potențialul substanțelor din cafea de a preveni bolile cardiovasculare, rezultatelor studiilor fiind de cele mai multe ori neconcludente.

În cadrul unui nou studiu, cercetătorii de la Universitatea din Bologna și-au propus să afle dacă un consum regulat de cafea poate influența pozitiv sănătatea cardiovasculară a unui individ, în special în ceea ce privește reducerea valorilor presiunii sanguine. Pentru studiu actual, cercetătorii au utilizat datele colectate de la peste 1.500 de persoane, o sub-cohortă a unui studiu anterior.

Potrivit rezultatelor, persoanele care au consumat între două și trei căni de cafea pe zi au avut o presiune sanguină cu până la 3-4 mmHg mai mică decât cei care nu au băut deloc cafea. Autorii sugerează că reducerea tensiunii arteriale în urma consumului de cafea ar putea fi atribuită compușilor din cafea, cum ar fi cafeina și antioxidanții, care au proprietăți antihipertensive.

Sursa: News-Medical

Data actualizare: 09-02-2023 | creare: 09-02-2023 | Vizite: 240
Bibliografie
People who regularly drink coffee have significantly lower blood pressure, link: https://www.news-medical.net/news/20230207/People-who-regularly-drink-coffee-have-significantly-lower-blood-pressure.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cafeaua: riscuri versus beneficii (meta-analiză)
  • Consumul de cafea este influențat genetic
  • Două cești de cafea pe zi ar putea reduce riscul de cancer hepatic cu o treime
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum