Controlul precar al hipertensiunii arteriale și diabetului zaharat duce la apariția insuficienței cardiace

©

Autor:

Controlul precar al hipertensiunii arteriale și diabetului zaharat duce la apariția insuficienței cardiace
Aproximativ 50% din populația adultă din SUA care suferă de insuficiență cardiacă, prezintă totodată hipertensiune arterială ori diabet zaharat necontrolat corespunzător. Această constatare aparține unui studiu publicat în revista Circulation Heart Failure.
Controlul celor două patologii reprezintă cheia prevenției apariției insuficienței cardiace, reducând spitalizările și prelungind speranța de viață a acestor pacienți.

Echipa de cercetători a observat cum 48% dintre oamenii cu insuficiență cardiacă, prezentau și tensiune arterială sistolică mai mare de 130 mm Hg, necontrolată medicamentos corespunzător.

Oamenii de știință au mai observat faptul că în perioada pandemiei de COVID-19, controlul eficient al tensiunii arteriale a scăzut, cu creșterea riscului de apariție a insuficienței cardiace.

Gestionarea factorilor de risc depinde în mare măsură și de conștientizarea necesității controalelor regulate la medic, a terapiei bine tolerate, facilitarea accesului la serviciile de îngrijire spitalicești pentru toate categoriile sociale, inclusiv cele defavorizate ori vulnerabile. Controlul tensiunii arteriale și urmărirea nivelului de glucoză din sânge se realizează regulat, iar corectarea acestor doi factori de risc previne dezvoltarea insuficienței cardiace.

Studiul a fost realizat prin colectarea datelor din perioada 2001-2018 de la un număr crescut de pacienți cu insuficiență cardiacă, tensiune arterială și glicemie necontrolată corespunzător, în funcție de caz.

sursa: News Medical

Data actualizare: 04-05-2022 | creare: 04-05-2022 | Vizite: 465
Bibliografie
Study: Almost half of U.S. adults with heart failure have poorly controlled hypertension and diabetes, link: https://www.news-medical.net/news/20220428/Study-Almost-half-of-US-adults-with-heart-failure-have-poorly-controlled-hypertension-and-diabetes.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Celulele mușchiului cardiac ar putea fi regenerate
  • Suplimentele din suc de sfeclă ar putea fi benefice pentru persoanele cu insuficiență cardiacă
  • Mersul pe jos regulat protejează femeile după menopauză împotriva insuficienței cardiace
  •