Copiii care urmăresc emisiuni de gătit cu mâncare sănătoasă sunt mai predispuși să mănânce sănătos

©

Autor:

Copiii care urmăresc emisiuni de gătit cu mâncare sănătoasă sunt mai predispuși să mănânce sănătos
Programele de televiziune care promovează alimentele sănătoase ar putea ajuta copiii să facă alegeri alimentare mai sănătoase, se arată într-un studiu recent, publicat către Elsevier în Jurnalul de Nutriție, Educație și Comportament, jurnalul oficial al Societății pentru Educație Nutritivă și Comportament din Statele Unite ale Americii.
Urmărirea de către copii a programelor de televiziune în care se promovează gătitul sănătos crește probabilitatea ca alegerile alimentare ale acestora să fie mai sănătoase. Susceptibilitatea de a mânca mai sănătos crește de 2,7 ori în urma unei emisiuni culinare orientate către copii în care sunt preparate mâncăruri sănătoase.

Programele de televiziune care promovează gătitul cu alimente sănătoase ar putea reprezenta un elemente cheie în educarea nutrițională a copiilor. Studiul actual demonstrează că prin urmărirea show-urilor culinare pot fi modificate preferințele alimentare ale copiilor, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung. În cadrul studiului au fost incluși 125 de copii cu vârsta cuprinsă între 10 și 12 ani, ce au fost separați în două grupe: copiii din prima grupă au urmărit zece minute dintr-un program de televiziune conceput pentru copii în care se promova gătitul sănătos în timp ce copiii din grupa secundă au urmărit același program de televiziune, pentru același număr de minute, însă în episod se promova gătitul nesănătos. La finalul celor zece minute, copii au primit o recompensă pentru participare, ce consta într-un aliment, ales de către fiecare copil în parte. Copiii care au urmărit programul sănătos aveau mult mai multe șanse să aleagă una dintre opțiunile de gustări sănătoase, decât una dintre opțiunile nesănătoase.

„Furnizarea educației nutriționale în mediile școlare poate avea o influență pozitivă importantă asupra cunoștințelor, atitudinilor, abilităților și comportamentelor copiilor”, a declarat autorul principal al studiului, medicul Frans Folkvord. Studiul demonstrează că imaginea vizuală este importantă atât în alegerea mâncării, cât și în redimensionarea porțiilor. Totodată, studiul ar putea reprezenta o alternativă pentru copii care învăță comportamente alimentare sănătoase.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 07-01-2020 | creare: 07-01-2020 | Vizite: 567
Bibliografie
Kids twice as likely to eat healthy after watching cooking shows with healthy food, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/01/200103141049.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Obiceiurile sănătoase legate de alimentație în copilărie ar putea reduce riscul de obezitate și boli cardiace la vârsta adultă
  • Dieta urmată în copilărie are un impact pe tot parcursul vieții
  • Pot copiii să consume aceleași alimente ca adulții?
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum