COVID-19 are un impact semnificativ asupra bunăstării mintale și a calității vieții, constată un studiu

©

Autor:

COVID-19 are un impact semnificativ asupra bunăstării mintale și a calității vieții, constată un studiu
După apariția a zeci de milioane de cazuri documentate de infectare cu virusul SARS-CoV-2, vaccinarea a devenit soluția definitivă la criza globală cauzată de COVID-19. Cu toate acestea, apariția unor noi variante sau tulpini SARS-CoV-2 cu infecțiozitate semnificativ mai mare a limitat eficacitatea vaccinurilor actuale împotriva COVID-19. În ultimele luni, un număr mare de pacienți au raportat că nu se simt bine timp de săptămâni sau chiar luni după diagnostic. Fenomenul, denumit sechele post-acute COVID-19 (PASC), este investigat de către cercetători, în cadrul unui nou studiu.
Studiul actual încearcă să măsoare diferența de dispoziție, starea funcțională și activitatea fizică în timpul liber în rândul persoanelor infectate cu noul virus SARS-CoV-2, comparativ cu cei negativi. În cadrul studiului inițial au fost incluși 32 de participanți, aproximativ 45% dintre aceștia cu o greutate normală. Timpul mediu de la debutul simptomelor până la înscrierea în studiu a fost de 85 de zile. Peste 70% dintre participanții la studiu au raportat o pierdere a gustului și/sau a mirosului, peste jumătate au raportat febră și/sau tuse, în timp ce mai mult de 40% au descris dureri la articulații sau mușchi.

Schimbările de dispoziție au fost evaluate folosind chestionarul Profile of Mood States (POMS). Participanții la studiu pozitivi cu virusul SARS-CoV-2 au raportat o tulburare mai mare a dispoziției, comparativ cu participanții din grupul de control, negativi pentru virus. Printre indivizii cu antecedente de infecție cu noul SARS-CoV-2, cei care au fost mai simptomatici la debutul bolii au avut mai multe șanse de a experimenta confuzie la momentul studiului, indiferent de procentul de grăsime corporală.

Concluziile studiului actual demonstrează faptul că au existat diferențe semnificative în ceea ce privește stările de spirit între participanții cu SARS-CoV-2 și cei din grupul de control, chiar și după compensarea vârstei, indicelui de masă corporală, istoricului de fumat și istoricul bolilor cardiovasculare sau pulmonare. De fapt, persoanele cu antecedente de COVID-19 au raportat o stare de spirit negativă în peste o treime din cazuri, în timp ce persoanele negative, din grupul de control, au arătat o dispoziție mai pozitivă.

sursa: News Medical
foto: fizkes / Shutterstock.com

Data actualizare: 19-01-2022 | creare: 19-01-2022 | Vizite: 347
Bibliografie
Effects of post-acute COVID-19 on physical and mental health in women, link: https://www.news-medical.net/news/20220117/Effects-of-post-acute-COVID-19-on-physical-and-mental-health-in-women.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Posibilă răspândire la nivel global a infecției cu noul Coronavirus
  • Noi cercetări estimează evoluția epidemiei cu coronavirus
  • Numărul de persoane infectate cu coronavirus în China crește uluitor după modificarea metodei de numărare
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum