COVID-19 cauzează un răspuns celular „neașteptat” la nivelul plămânilor

©

Autor:

COVID-19 cauzează un răspuns celular „neașteptat” la nivelul plămânilor
Oamenii de știință au descoperit un răspuns surprinzător în celulele pulmonare infectate cu virusul SARS-CoV-2, care ar putea explica de ce boala este atât de dificil de tratat. Noile perspective asupra răspunsului imun la infecțiile cu SARS-CoV-2 ar putea aduce tratamente mai bune pentru cazurile de COVID-19.
O echipă internațională de cercetători a descoperit în mod neașteptat că o cale biochimică, cunoscută sub numele de sistemul complementului imun, este declanșată în celulele pulmonare de către virusul SARS-CoV-2, ceea ce ar putea explica de ce COVID-19 este atât de dificil de tratat. Cercetatorii propun o asociere între medicamentele antivirale și medicamentele care inhibă acest proces, pentru o eficacitate mai mare a tratamentelor medicamentoase în lupta împotriva virusului. Folosind un model in vitro de celule pulmonare umane, cercetătorii au descoperit că medicamentul antiviral Remdesivir, în combinație cu medicamentul Ruxolitinib, a inhibat răspunsul complementar.

În ultimii ani, oamenii de știință au descoperit că sistemul complementului imunitar, un sistem complex de proteine ​​mici produse de ficat care ajută sau completează anticorpii organismului în lupta împotriva agenților patogeni transmisibili din sânge, poate funcționa în interiorul celulelor și nu doar în fluxul sanguin. În mod surprinzător, studiul a constatat că acest răspuns este declanșat în celulele structurilor mici din plămâni cunoscute sub numele de alveole.

„Am observat că infecția cu SARS-CoV2 a acestor celule pulmonare determină expresia unui sistem complement activat într-un mod fără precedent Acest lucru a fost complet neașteptat pentru noi, deoarece nu ne gândeam la activarea acestui sistem în interiorul celulelor sau cel puțin nu la celulele pulmonare”, a declarat autorul studiului, Majid Kazemian, profesor asistent în departamentele de informatică și biochimie de la Universitatea Purdue.

Claudia Kemper, unul dintre primii cercetători care au caracterizat rolurile noi ale sistemului complementului în sistemul imunitar, a fost de acord că aceste ultime descoperiri sunt surprinzătoare. „Sistemul complementului este considerat în mod tradițional un sistem santinelă derivat din ficat și care circulă din sânge, care protejează gazda împotriva infecțiilor cu bacterii, ciuperci și viruși”, a spus ea. Datele studiului actual sugerează un beneficiu potențial pentru pacienții cu COVID-19 sever din utilizarea combinatorie a unui agent antiviral împreună cu un agent care vizează în general producția sau activarea complementului în celulele infectate.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 12-04-2021 | creare: 12-04-2021 | Vizite: 334
Bibliografie
COVID-19 causes 'unexpected' cellular response in the lungs, research finds link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/04/210408163444.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Antivirale naturale (alimente) - eficiente împotriva coronavirusului?
  • Tratament COVID-19 în New York: vitamina C
  • COVID-19: Terapia cu plasmă convalescentă
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum