Cum pot abordările moleculare să îmbunătățească diagnosticul și tratamentul alergiilor alimentare?
©
Autor: Teodorescu Mihai
Alergiile alimentare reprezintă o problemă de sănătate comună, care afectează milioane de oameni din întreaga lume. Pentru mulÈ›i dintre pacienÈ›i, gestionarea alergiilor alimentare poate fi o provocare semnificativă. Cu toate acestea, o nouă abordare moleculară a diagnosticului È™i tratamentului alergiilor alimentare poate reprezenta o soluÈ›ie viabilă È™i promițătoare. Un articol publicat în jurnalul Food explorează abordările moleculare pentru diagnosticului È™i tratamentului alergiilor alimentare.
Autorii articolului subliniază importanÈ›a evaluărilor moleculare ale alergenilor alimentari, pentru a îmbunătăți diagnosticul È™i prognosticul alergiilor alimentare. Aceste evaluări se concentrează pe identificarea proteinelor din alimente care declanÈ™ează reacÈ›ii alergice È™i determinarea nivelului de alergenitate al acestor proteine.
O astfel de abordare moleculară permite identificarea cu precizie a alergenilor alimentari È™i poate ajuta la dezvoltarea terapiilor personalizate È™i la îmbunătățirea standardelor de îngrijire pentru pacienÈ›i.
Articolul subliniază, de asemenea, necesitatea de îmbunătățire a tratamentelor actuale pentru alergiile alimentare. În prezent, tratamentul pentru alergiile alimentare implică în principal evitarea alimentelor care declanÈ™ează reacÈ›ii alergice È™i utilizarea de epinefrină, în cazul apariÈ›iei unor reacÈ›ii severe. Cu toate acestea, abordarea moleculară poate ajuta la identificarea altor terapii posibile, inclusiv imunoterapia, care poate ajuta la reducerea sensibilității la alergeni alimentari È™i poate oferi o alternativă mai bună la tratamentele actuale.
sursa: News Medical
foto: Antonina Vlasova / Shutterstock.com
Autorii articolului subliniază importanÈ›a evaluărilor moleculare ale alergenilor alimentari, pentru a îmbunătăți diagnosticul È™i prognosticul alergiilor alimentare. Aceste evaluări se concentrează pe identificarea proteinelor din alimente care declanÈ™ează reacÈ›ii alergice È™i determinarea nivelului de alergenitate al acestor proteine.
O astfel de abordare moleculară permite identificarea cu precizie a alergenilor alimentari È™i poate ajuta la dezvoltarea terapiilor personalizate È™i la îmbunătățirea standardelor de îngrijire pentru pacienÈ›i.
Articolul subliniază, de asemenea, necesitatea de îmbunătățire a tratamentelor actuale pentru alergiile alimentare. În prezent, tratamentul pentru alergiile alimentare implică în principal evitarea alimentelor care declanÈ™ează reacÈ›ii alergice È™i utilizarea de epinefrină, în cazul apariÈ›iei unor reacÈ›ii severe. Cu toate acestea, abordarea moleculară poate ajuta la identificarea altor terapii posibile, inclusiv imunoterapia, care poate ajuta la reducerea sensibilității la alergeni alimentari È™i poate oferi o alternativă mai bună la tratamentele actuale.
sursa: News Medical
foto: Antonina Vlasova / Shutterstock.com
Data actualizare: 17-03-2023 | creare: 17-03-2023 | Vizite: 361
Bibliografie
Diagnosis and treatment of food allergies using a molecular approach, link: https://www.news-medical.net/news/20230315/Diagnosis-and-treatment-of-food-allergies-using-a-molecular-approach.aspx ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Administrarea vaccinului antrigripal în sarcină protejează copilul până la 8 săptămâni după naștere
- Cercetătorii întrevăd posibilitatea unui tratament eficient pe termen lung în lupus
- Comparația schemelor de vaccinare pentru COVID-19
- Vaccinul HPV crește șansele de concepție la femeile ce au avut în trecut boli cu transmitere sexuală
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Gastrita erosiva rectosigmoidita intoleranta alimentara si medicamentoasa
- Alergie alimentara severa, cred.
- Respiratie insuficienta si ziua si noaptea, cu suieraturi la expiratie.
- Simptome multiple: nas-gat-ureche
- Alergie medicamentoasa sau alimentara
- Alimentația unui alergic?