Cum pot fi identificate și tratate leziunile nervoase la pacienții cu COVID-19?
Autor: Teodorescu Mihai

Pacienții vindecați de COVID-19 se pot confrunta în perioada de recuperare cu dureri cronice, debilitante, amorțeală sau slăbiciune în mâini, picioare și brațe din cauza leziunilor nervoase inexplicabile. Pentru a putea reduce din suferința pacienților, este necesară identificarea leziunilor nervoase și mai apoi stabilirea unui tratament optim. Actualul studiu oferă instrumente de diagnostic eficiente, care vor putea fi folosite pentru a localiza chiar și nervi de dimensiuni foarte reduse. Studiu oferă medicilor posibilitatea de a identifica și de a trata leziunile nervoase descoperite la pacienții aflați în perioada de recuperare după vindecarea de COVID-19.
„Să presupunem că aveți amorțeală în degete. Acest lucru s-ar putea datora de fapt unor probleme la nivelul gâtului, cotului sau încheieturii mâinii, iar cel mai bun mod de a vă da seama este cu un RMN sau cu ultrasunete”, a declarat autorul principal al studiului, Dr. Swati Deshmukh, asistent profesor de radiologie la Facultatea de Medicină Feinberg a Universității Northwestern.
Tehnologiile imagistice folosite în cadrul cercetării sunt neurografia nervilor periferici și scanarea cu ultrasunete cu rezoluție ultra-înaltă. Ele pot ajuta la localizarea nervului afectat, pot arăta gravitatea leziunilor nervoase și pot determina dacă leziunea nervului a afectat și mușchii. Tehnologia cu ultrasunete avansată este nouă, portabilă, mai puțin costisitoare și uneori poate fi chiar mai bună la detectarea leziunilor nervoase decât RMN, a declarat. Deshmukh. Ecografia poate fi, de asemenea, efectuată la pacienții care nu pot tolera imagistica MR.
Deshmukh a spus că speră că descoperirile vor spori gradul de conștientizare a acestei tehnologii imagistice. „Vreau ca medicii și pacienții să fie conștienți de opțiunile de diagnostic disponibile datorită inovațiilor recente în tehnologie și să mă interesez dacă imagistica avansată ar putea fi potrivită pentru ei.”
sursa: Science Daily
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Primul studiu despre efectele izolării asupra stării generale de sănătate
- Pierderea mirosului, raportată în 86% din cazurile ușoare de COVID-19
- Variantele mutate ale SARS-CoV-2 dobândite de la nurci pot evita anticorpii sistemului imunitar
- O nouă evaluare a severității asupra calității vieții ale simptomelor persistente a noului SARS-CoV-2
- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni