Cum să-ți trăiești viața fără regrete - sfaturi de la persoane în vârstă

©

Autor:

Cum să-ți trăiești viața fără regrete - sfaturi de la persoane în vârstă

Ai făcut vreodată ceva ce regreți profund? Vrei să te poți întoarce și să schimbi ce s-a întâmplat?

Persoanele aflate la vârsta de 70, 80, și nu numai, dezvăluie cele mai mari regrete, în speranța că tânăra generație le poate evita.

1. Nu ești suficient de atent atunci când alegi un partener de viață

Alegerea unui partener este una dintre cele mai importante decizii, dar privind înapoi asupra propriei experiențe, persoanele în vârstă cred că mulți oameni nu sunt suficient de atenți. Sunt prea impulsivi, percep relația ca o ultimă șansă sau alunecă în inevitabil.

Sfat:

Acordă-ți timp pentru a cunoaște pe cineva înainte de a decide să te căsătorești. Asigură-te că persoana este cea potrivită.

2. Nu acorzi mai multă atenție familiei

Unii dintre cei mai nefericiți oameni în vârstă declară că regretă faptul că nu au avut o relație mai bună cu copiii lor sau că au pierdut contactul cu ei. (1)

Sfat:

Dacă ai puterea de a rezolva o înstrăinare care apare în familie - fie că este vorba de un copil, părinte, o soră sau un prieten - fă tot ce poți pentru a repara această fisură.

3. Nu călătorești suficient

Chiar și persoanele care au călătorit mai mult pe parcursul vieții au exprimat regret în legătură cu faptul că nu au călătorit mai mult.
Oamenii adesea așteaptă să se pensioneze pentru ca mai apoi să înceapă să călătorească, dar acesta este și momentul în care apar tot mai multe probleme de sănătate.

Sfat:

Călătoria este atât de plină de satisfacții, încât ar trebui să aibă prioritate asupra altor lucruri pe care cheltuiești bani. Călătorești atunci când poți. Nu trebuie neapărat să aștepți până când poți avea o călătorie de lux.

4. Nu îți arăți sentimentele mai des

Adesea, un regret mare al bărbaților în vârstă este că nu și-au exprimat sentimentele mai des. (2)

Sfat:

Nu ezita. Spune ce simți acum, cât timp persoana pe care o iubești este încă în preajmă.

5. Petreci prea mult timp îngrijorându-te

Bătrânii regretă profund că s-au îngrijorat pentru lucruri care nu s-au întâmplat niciodată sau lucruri asupra căror nu au avut control. (3)

Viața este atât de scurtă. Ceea ce vei regreta sunt săptămânile sau lunile în care ți-ai petrecut timpul îngrijorându-te.

Sfat:

Doar încetează să-ți mai faci griji și să-ți irosești viața.

6. Nu ești sincer

Minciuna este cel mai puternic regret întâlnit la persoanele în vârstă atunci când reflectă înapoi, indiferent dacă au înșelat pe cineva, au avut o aventură sau au fost necinstiți.

Sfat:

Fii sincer ori de câte ori poți - dacă nu vrei să o tratezi ca pe o problemă morală, atunci consider-o ca fiind o strategie de prevenire a regretului, mai târziu în viață.

7. Nu îți asumi riscuri în carieră

Multe persoane în vârstă au regretat că nu încercat mai multe oportunități de carieră, deoarece le-a fost teamă că nu vor avea șanse sau s-au simțit prea confortabili cu meseria lor actuală.

Ai mult mai multe șanse să regreți o schimbare în carieră pe care nu ai făcut-o decât să încerci și să nu o faci așa de bine.

Sfat:

Spune întotdeauna „da” unei oportunități de carieră, cu excepția cazului în care există un motiv foarte convingător pentru a refuza. Încearcă ceva nou și nu te rezuma la ceea ce este confortabil pentru tine în momentul de față.

8. Nu ai grijă de corpul tău

Oamenii mai în vârstă care fumau sau nu făceau exerciții fizice regretă că nu au încercat să aibă un stil de viață mai sănătos. (4)

Sfat:

Acordă atenție sănătății tale și schimbă-ți stilul de viață dacă este unul care îți dăunează, altfel povara bolilor cronice îți va face viața mizerabilă.


Data actualizare: 13-02-2022 | creare: 01-08-2019 | Vizite: 1474
Bibliografie
1. A research review: the importance of families and the home environment. Url: https://files.eric.ed.gov/fulltext/ED521654.pdf
2. Perceiving and expressing feelings through actions in relation to individual differences in empathic traits: the Action and Feelings Questionnaire (AFQ). Url: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4785213/
3. Is worrying bad for your heart? A prospective study of worry and coronary heart disease in the Normative Aging Study. Url: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9054737
4. Self-care: 4 ways to nourish body and soul. Url: https://www.health.harvard.edu/blog/self-care-4-ways-nourish-body-soul-2017111612736
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune: