Cursuri Reiki Usui Tibetan pentru starea de fericire, cu Maestrul Bogdan Prosperio

©

Autor:

Cursuri Reiki Usui Tibetan pentru starea de fericire, cu Maestrul Bogdan Prosperio
Reiki Usui Tibetan este o practică spirituală care promovează echilibrul și armonia dintre corp, minte și spirit. Reiki este o terapie complementară, recunoscută în România prin Legea nr. 118/2007, destinată optimizării abilităților naturale de vindecare ale organismului prin echilibrarea energiei forței de viață sau ki în japoneză. Cele două kanji japoneze care alcătuiesc denumirea REIKI pot fi traduse ca ”energie a forței de viață ghidată spiritual”. S-a demonstrat că Reiki Usui Tibetan reduce stresul, durerea, oboseala, depresia, anxietatea, crește relaxarea și îmbunătățește calitatea vieții. Numeroase experimente realizate de-a lungul ultimelor decenii au arătat efectele pozitive ale terapiei și ale inițierilor Reiki asupra ritmului cardiac, tensiunii arteriale diastolice și sistolice, temperaturii corpului și asupra nivelurilor de stres. Nu a fost încă găsită o explicație științifică pentru a înțelege mecanismele fiziologice ale modului în care Reiki poate avea aceste efecte terapeutice asupra stresului, durerii, stării de încordare, depresiei sau anxietății.

Un avantaj major al terapiei Reiki Usui Tibetan este acela că nu se cere nici o calificare deosebită pentru a primi inițierea Reiki, ci doar dorința de a învăța o modalitate folositoare propriei sănătăți și a celor din jur. Iar a face ceva de bună voie este fundamentul fericirii. Reiki Usui Tibetan ne învață fericirea stării de a fi eliberându-ne de dorința de a avea și a poseda.

În epoca actuală marcată de ritmul rapid al vieții și de înalta tehnologie care ne înconjoară pretutindeni, oamenii caută o abordare holistică de îngrijire a sănătății. Reiki Usui Tibetan poate avea un rol important în reducerea decalajului dintre medicina convențională și terapiile complementare sau integrative. Studiile efectuate de-a lungul anilor în spitalele din America arată că asistenții medicali pot fi instruiți să aplice această terapie pentru îmbunătățirea actului medical. Sistemul natural de vindecare Reiki Usui Tibetan, cu abordarea sa practică și orientarea către întreaga persoană, este o extensie naturală a practicii de asistență medicală. Studiul terapiei Reiki oferă asistenților medicali posibilitatea de a se îngriji pe ei înșiși și de a crea un mediu optim de îngrijire și vindecare pentru pacienții lor.

Asistentele pot folosi Reiki pentru o practică de auto-îngrijire, pentru a gestiona presiunile cu care se confruntă în mediile lor de zi cu zi și pentru a preveni epuizarea fizică și psihică. Terapia Reiki Usui Tibetan este sigură, blândă și ușor de utilizat, ceea ce o face adecvată din punct de vedere clinic pentru multe tipuri de situații de îngrijire a pacienților. Studiile de cercetare sistematică conchid asupra stării generale de bine pe care Reiki o aduce ca premisă a sănătății, fără însă a garanta vindecarea.

Practica Reiki a fost fundamentată de japonezul erudit Mikao Usui. Reiki este o modalitate complementară sau integrativă, folosită împreună cu medicina convențională, nu în locul acesteia. Studiile clinice arată că Reiki este o practică terapeutică sigură, nu prezintă efecte nocive pentru destinatari și nu are contraindicații cunoscute. Studiile clinice susțin eficacitatea Reiki în stimularea răspunsului de relaxare, scăderea durerii și a disconfortului și ameliorarea stării de stres, îngrijorare și anxietate, precum și a simptomelor depresiei. Rezultatele studiilor implică faptul că administrarea Reiki este eficientă în controlul nivelurilor de anxietate preoperatorie și în prevenirea creșterii acestora.

Utilizarea serviciilor de sănătate complementare și integrative este în creștere în toată lumea: tot mai mulți oameni caută și folosesc aceste modalități ca adjuvant la îngrijirea medicală de rutină. Aceste modalități includ Reiki, presopunctură, masaj, naturopatie și meditație. Acestea sunt abordări de îngrijire a sănătății care își au originea în afara practicii medicale obișnuite și nu sunt de obicei incluse în asistența medicală convențională. Cu toate acestea, este posibil ca aceste practici neconvenționale să fie integrate în regimurile standard de îngrijire a sănătății. Atunci când astfel de practici sunt utilizate împreună cu medicina convențională, acestea sunt denumite terapii complementare. Când practicile convenționale și complementare sunt reunite într-un mod coordonat cu o abordare holistică, orientată spre pacient, a îngrijirii sănătății și a menținerii stării de bine, aceasta este clasificată ca asistență medicală integrativă. Un sondaj din 2008 arată că în anul 2007, peste 15% dintre spitalele din Statele Unite ale Americii utilizau Reiki ca parte a serviciilor medicale curente, iar 84% au înregistrat cererile pacienților pentru terapii complementare.

Un al studiu interesant relatat de Center for Reiki Research a fost realizat cu ajutorul studenților care erau interesați să utilizeze tehnici de reducere a stresului. Scopul studiului a fost de a determina efectele unui program structurat pe 20 de săptămâni de auto-tratament Reiki asupra relaxării și reducerii stresului la studenți. Au fost recrutați studenți din cadrul unei universități, care au practicat auto-tratamentul Reiki la reședința proprie. Douăzeci de studenți au finalizat întregul studiu constând în 20 de săptămâni de auto-tratament Reiki realizat de două ori pe săptămână. Fiecare participant a completat un chestionar privind nivelul de stres perceput, după acceptarea în studiu și la fiecare patru săptămâni. Un chestionar de evaluare globală a fost completat la sfârșitul studiului. Rezultatele arată că, în afară de trei participanți, toți ceilalți aveau convingerea că Reiki este o tehnică absolut credibilă pentru reducerea nivelului de stres. A existat o reducere semnificativă a nivelurilor de stres de la pre-studiu la post-studiu. Cu o singură excepție, nivelurile de stres după cele 20 de săptămâni alocate studiului nu au revenit la nivelurile de stres anterioare studiului. Concluzia studiului susține ipoteza că efectul calmant poate fi atins prin utilizarea auto-tratamentului Reiki.

Pentru a pătrunde în tainele Reiki Usui Tibetan, Maestrul Bogdan Prosperio vă stă la dispoziție pentru cursuri și inițieri de calitate fără riscuri, precum și pentru terapie.

Maestrul Bogdan Prosperio are o experiență de peste 30 de ani în domeniu și de peste 8 ani în transmiterea la distanță a inițierilor Reiki. Fiind dedicat metodelor integrative de prevenție a dezechilibrelor energetice și de întreținere a sănătății, Maestrul Bogdan Prosperio susține atât cursuri Reiki la sală, față în față, cât și cursuri Reiki online. Este important faptul că terapia Reiki Usui Tibetan se aplică la distanță, având aceeași eficiență ca și terapia aplicată la cabinet prin punerea palmelor. Terapia Reiki Usui Tibetan acționează dincolo de Spațiu și de Timp, fără bariere.

Pentru mai multe detalii despre această metodă terapeutică, pentru cursuri și inițieri, precum și pentru sesiuni terapeutice, puteți completa formularul de contact de pe website: www.bogdanprosperio.ro) sau puteți suna direct la telefon: 0744991848.

Notă importantă:

  • Terapia Reiki este recunoscută în România ca practică de medicină complementară prin Legea nr. 118/2007 şi completează lucrul cu alte forme de tratament medical sau psihologic.
  • În Statele Unite ale Americii, terapia Reiki a fost adoptată de un număr tot mai mare de instituții de îngrijire medicală. Centrul de Cercetare Reiki din Statele Unite ale Americii (The Center for Reiki Research Including Reiki in Hospitals) organizează studii științifice cu privire la eficiența terapiei Reiki pentru diverse afecțiuni, cu rezultate pozitive dovedite.
  • Reiki nu înlocuiește consultul medical de specialitate și tratamentul medical alopat.

Data actualizare: 17-06-2021 | creare: 17-06-2021 | Vizite: 676
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!