ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Cabinete Ginecologie & Obstetrică Ginecologie & Obstetrică Bucuresti

Cabinet dermatologie pentru probleme ale pielii

Cabinet dermatologie pentru probleme ale pielii
Cabinet dermatologie pentru probleme ale pielii

Pielea, sau tegumentul, este mai mult decât un înveliș al corpurilor noastre. Este un organ activ și elastic, rezistent la umiditate și căldură și care ne protejează de radiațiile dăunatoare din lumina solară. Este destul de rezistentă pentru a avea o acțiune protectoare împotriva agresiunilor și, totuși, destul de suplă pentru a permite mișcările. Ea conserva căldura sau răcește corpul în funcție de necesități, astfel menținându-se o temperatură internă constantă.

Pielea joaca un rol important in viata noastra de aceea trebuie sa avem grija ca ea sa fie mereu sanatoasa.

Pielea sanatoasa are o culoare uniforma, este elastica si catifelata. Cand aceste caracteristici se modifica sau cand apar intreruperi ale continuitatii pielii, este indicata o consultatie la medicul dermatolog.

La cabinetul de dermatologie tratam frecvent urmatoarele afectiuni cutanate:

Acnee: pe un fond de piele grasa apar comedoane (puncte negre sau puncte albe), pustule (cosuri), eventual cicatrici si uneori noduli sau formatiuni de tip chist
Furuncul: leziune purulenta, dureroasa, localizata oriunde pe corp
Rozacee: denumita in trecut acnee rozacee, se manifesta deseori prin roseata permanenta la nivelul obrajilor si nasului, insotita de pustule (leziuni cu puroi)
Dermatita seboreica (eczema seboreica): apare pe zonele de piele unde exista un mare numar de glande sebacee (zona fetei, scalp, torace anterior)
Dermatita de contact (eczema de contact): reactie alergica in zona de contact dintre piele cu o substanta chimica
Dermatita atopica (eczema constitutionala), boala intalnita in dermatologie, care de obicei apare din copilarie
Herpes: reprezentat de leziuni cu lichid (vezicule) grupate “in buchet”, localizate frecvent la buze sau genital
Herpes zoster (zona zoster): datorat reactivarii virusului varicelei intr-o zona
Pitiriazis versicolor: micoza caracterizata prin pete albe sau brune dispuse deseori pe torace
Pitiriazis rozat, o boala intalnita des la cabinetul de dermatologie
Candidoza: dezvoltarea in exces a levurii candida in pliuri sau pe membranele mucoase
Boli inflamatorii: psoriasis, lichen plan, apar pe fondul unei predispozitii genetice, cand intervin anumiti factori declansatori (anumite medicamente, stress-ul…etc)
Tulburari de pigmentare: melasma (numita si masca de sarcina deoarece apare pe fata la unele femei gravide), vitiligo (cu depigmentari insulare, relativ simetrice)
Formatiuni tumorale: excrescente localizate pe piele, benigne: nevi sau alunite, hemangioame, keratoze, negi, xanthelasme (depozite de colesterol sub piele la pleoape) sau maligne (cancer de piele): epiteliom bazocelular, epiteliom spinocelular si, rar, melanom

Cutis Med este un cabinet dermatologie care vine in întâmpinarea pacienţilor cu probleme ale pielii care au nevoie de ajutorul nostru, punând la dispoziţie servicii medicale de cea mai înaltă calitate. Pentru programări la medic dermatolog, contactează Cutis Med.
 
Programare