ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Cabinete Ginecologie & Obstetrică Ginecologie & Obstetrică Bucuresti

Consultaţii şi tratamente ginecologice la cabinet ginecologie

Consultaţii şi tratamente ginecologice la cabinet ginecologie
Majoritatea femeilor ajung sa se prezinte la un medic ginecolog atunci cand semnaleaza ceva neobisnuit: aparitia unei scurgeri vaginale anormale, a durerilor pelvine sau a neregularitatilor ciclului menstrual. Doar o mica parte dintre femei se prezinta pentru controlul periodic anual. Motivele pentru care fetele si femeile in general nu merg la un medic ginecolog sunt diverse: frica, rusinea, ignoranta, lipsa de educatie sanitara.
In continuare va vom prezenta pasii care trebuie urmati pentru o consultatie ginecologica si in ce consta aceasta.
Programarea consultației ginecologice la cabinet ginecologie
Perioada optima de examinare este in prima jumatate a ciclului menstrual, dar dupa oprirea menstruatiei. Ciclul menstrual reprezinta intervalul cuprins intre prima zi de menstruatie si prima zi a menstruatiei viitoare. In a doua jumatate a ciclului menstrual, nodulii mamari se palpeaza mai greu, iar rezultatele testului Papanicolaou (PAP-test) pot fi mai greu interpretabile. Cu 48 de ore inainte de consultatie nu trebuie sa folositi spalaturi vaginale, tampoane interne, ovule si nici sa aveti contact sexual! Daca aveti mai multe intrebari pe care doriti sa le adresati medicului ar fi bine sa vi le notati inainte. Daca urmati vreun tratament sau aveti un istoric de afectiuni ginecologice sau alte boli, pregatiti-va sa fiti intrebata in detaliu despre diagnostice anterioare, scheme de tratament, denumiri de medicamente si doze administrate.
Inaintea consultației ginecologice la cabinet ginecologie
Este bine sa goliti vezica urinara chiar inainte de consultatie. Daca aveti suspiciunea ca sunteti insarcinata sau prezentati simptomele unei infectii urinare cereti un recipient de colectare a urinei! Ulterior, in cabinetul ginecologic sau in sala de asteptare, veti completa un formular sau veti fi intrebata despre motivele prezentarii la ginecolog, ce boli ginecologice sau de alta natura aveti/ati avut, ce tratamente urmati, daca ati avut interventii chirurgicale, daca aveti rude de sex feminin cu cancer genital. Este important sa informati medicul daca sunteti la prima consultatie ginecologica sau daca sunteti virgina! Daca doriti sa fiti consultata in prezenta unei rude sau cunostinte intrebati medicul daca este de acord! Ulterior veti fi lasata sa va dezbracati.
Examenul fizic general la cabinet ginecologie
Examinarea sanilor prin inspectie si palpare este obligatorie. Daca dv ati constatat ceva anormal, precum aparitia de noduli, dureri la nivelul sanilor, scurgere mamelonara, comunicati medicului examinator! In afara examinarii sanilor, unii medici va pot face si un examen fizic general, al restului corpului. Dupa aceasta, veti fi rugata sa va urcati pe masa de consultatie si sa va asezati in pozitie ginecologica. Nu uitati: este foarte important sa va relaxati in timpul examinarii!
Cutis Med este un cabinet ginecologie care vine in întâmpinarea pacienţilor, punând la dispoziţie servicii medicale de cea mai înaltă calitate. Pentru programări la un medic ginecolog, contactează Cutis Med.
Examenul ginecologic la cabinet ginecologie
In primul rand, medicul se va uita la organele genitale externe. Ulterior va introduce in vagin speculul vaginal sau doua valve care indeparteaza peretii vaginali, evidentiind colul uterin. Cu o periuta speciala se recolteaza celule de la nivelul colului pentru testul Papanicolaou, fara ca dv sa simtiti vreun disconfort. De asemenea, medicul sau asistenta mai poate recolta secretie vaginala sau cervicala pentru testarea anumitor infectii, unele dintre ele cu transmitere sexuala. Dupa retragerea speculului medicul va efectua examinarea pelvina bimanuala. Este foarte important ca in timpul examinarii sa nu incordati muschii abdominali, acest lucru ingreunand consultatia! Medicul va introduce in vagin indexul si mediusul de la mana dreapta, pana la palparea colului uterin. Transabdominal, mana stanga se pozitioneaza deasupra fundului uterin si se apasa cu blandete. Medicul va aprecia in acest mod caracteristicile uterului (pozitie, forma, dimensiune). In mod normal, examinarea nu este dureroasa; durerile care apar la palparea sau mobilizarea uterului semnifica in general boala inflamatorie pelvina. Ulterior, medicul va palpa ovarele, prin usoara apasare transabdominal de o parte si de alta a uterului, degetele din vagin fiind pozitionate lateral de col. Dupa consultul vaginal, este posibil ca medicul sa va faca un tuseu rectal. La sfarsitul examinarii veti fi rugata sa coborati de pe masa si sa va imbracati. Veti avea o noua discutie cu medicul, legata de diagnostic si eventualul tratament. Puteti intreba medicul despre metoda contraceptiva adecvata pentru dumneavoastra, daca o sarcina nu este in plan. Cutis Med este un cabinet ginecologie care vine in întâmpinarea pacienţilor cu probleme ale unghiilor care au nevoie de ajutorul nostru, punând la dispoziţie servicii medicale de cea mai înaltă calitate. Pentru programări la medic dermatolog, contactează Cutis Med.
Cabinet ginecologie Cutis Med
Echipa de medici ginecologi de la cabinetul Cutis Med formata din profesionisti cu o inalta calificare, recunoscuti pentru intreaga lor activitate. La cabinetul nostru puteti efectua consultatii, interventii si tratamente ginecologice avand siguranta ca sunteti tratat cu blandete, respect in fata suferintei si responsabilitate a actului medical.
 
Programare