Datele demografice și credințele de bază în materie de sănătate, asociate cu factorii de risc cardiovascular

©

Autor:

Datele demografice și credințele de bază în materie de sănătate, asociate cu factorii de risc cardiovascular
Un studiu efectuat pe diferite cohorte din Minnesota, unul dintre statele americane cu cea mai redusă mortalitate datorată bolilor cardiovasculare arată că, în ciuda numărului redus de decese, adulții afro-americani cu vârsta cuprinsă între 35 și 63 de ani au o rată aproape dublă a deceselor din cauza bolilor cardiovasculare, în comparație cu omologii lor albi.
Descoperirile studiului arată că datele demografice, cum ar fi vârsta, sexul, starea civilă și nivelul de educație atins, împreună cu credințele de bază în materie de sănătate, au fost asociate cu factorii de risc pentru bolile cardiovasculare.

Din lotul de studiu, prevalența factorilor de risc comuni au fost hipertensiunea arterială, prezentă la 68% dintre subiecți, hiperlipidemia (47%), diabet zaharat (34%) și fumatul curent (25%). De asemenea, 18% dintre participanți au avut boli cardiovasculare, iar pervasivitatea a crescut cu 30% sau mai mult cu trei sau mai mulți factori de risc. În ceea ce privește credințele de sănătate, 99% dintre toți participanții au fost de acord că acțiunile lor ar putea afecta sănătatea și prevenirea bolilor cardiovasculare a fost importantă pentru ei. De asemenea, 83% au raportat încredere în furnizorul lor de asistență medicală și 39% au perceput faptul că riscul lor de apariție a unui eveniment cardiovascular este mare.

„Prevalența mai mare a factorilor de risc și povara corespunzătoare a bolilor cardiovasculare la afro-americanii din Minnesota sunt puternice, dar sunt încurajat de nivelul ridicat de încredere în clinicieni pe care l-a dezvăluit această analiză”, spune autorul studiului, LaPrincess Brewer, cardiolog preventiv la Clinica Mayo.

Pentru a înțelege mai bine ce cauzează rezultatele slabe ale afro-americanilor, cercetătorii au efectuat o analiză transversală a unei populații de afro-americani din Minnesota. Participanții au fost deja înscriși în studiul Minnesota Heart Health Program: Ask About Aspirin și și-au auto-raportat răspunsurile printr-un chestionar.

Folosind datele adunate între lunile mai - decembrie 2019, cercetătorii au examinat asocierea dintre caracteristicile participanților și factorii de risc pentru bolile cardiovasculare ajustați în funcție de vârstă și sex. Conform constatărilor, adulții afro-americani cu vârsta cuprinsă între 35 și 63 de ani au o rată aproape dublă a deceselor din cauza bolilor cardiovasculare, comparativ cu persoanele albe.

sursa: News Medical

Data actualizare: 07-01-2022 | creare: 07-01-2022 | Vizite: 313
Bibliografie
Basic health beliefs and demographics associated with risk factors for cardiovascular disease, link: https://www.news-medical.net/news/20220105/Basic-health-beliefs-and-demographics-associated-with-risk-factors-for-cardiovascular-disease.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Consumul de cereale integrale a fost asociat cu reducerea mortalității (meta-analiză)
  • Untul nu crește riscul cardiovascular (meta-analiză)
  • Meta-analiză: creșterea gradului de activitate fizică reduce riscul pentru 5 boli cronice
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum