ROmedic Cabinete medicale Iasi Cabinete Chirurgie orală și maxilo-facială Chirurgie orală și maxilo-facială Iasi

Stomatolog generalist sau stomatolog pediatru. Ce să aleg pentru copilul meu?

Stomatolog generalist sau stomatolog pediatru. Ce să aleg pentru copilul meu?

Dacă ai un copil mic, probabil îți sunt deja cunoscute grijile în privința vizitelor sale la stomatolog. O atmosferă plăcută în clinică, experiența medicului și modul de abordare în relația copil - stomatolog sunt criterii foarte importante la care te gândești înainte de a face o programare la consultație. Pentru unii copii și adulți, vizita la dentist nu este un eveniment care să producă reticență. Cu toate acestea, pentru alții poate fi o experiență terifiantă, pe care o acceptă doar în momentul în care durerea asociată problemei dentare devine insuportabilă. Din acest motiv, frica de stomatologi și de tratamentele stomatologice rămâne cea mai mare piedică în furnizarea de servicii dentare. În calitate de părinte, trebuie să acorzi o foarte mare importanță educației dentare a celui mic pentru ca vizitele la dentist să devină o obișnuință necesară, ce nu va crea anxietate pentru viitorul adult. Pentru că cel mai adesea copiii au percepții și preferințe puternice cu privire la medicii stomatologi, DENTESSE a înființat clinica DENTESSE Kids & Teens, dedicată copiilor și adolescenților. 

 

Un medic de stomatologie generală sau un stomatolog pediatru

 

Sigur te-ai gândit că cea mai simplă variantă ar fi să îți duci copilul la dentistul la care mergi tu în mod regulat. Deși ești mulțumit de relația cu medicul personal și de serviciile pe care ți le oferă, s-ar putea să nu fie întotdeauna o idee bună ca micuțul tău să-i fie un nou pacient. Din cauza lipsei de experiență în lucrul cu copiii și a atitudinii reticente cu cei mici, medicii de adulți nu vor aborda cu tact și răbdare un pacient copil. Pentru aceste situații, DENTESSE Kids & Teens recomandă medicii stomatologi pediatri. În ceea ce privește pregătirea profesională, nu există diferențe între medicii dentiști generaliști și cei pediatri. Cu toate acestea, spre deosebire de stomatologii obișnuiți, cei pediatri gestioneză mult mai ușor comportamentul copiilor în timpul consultațiilor, datorită experienței de lucru cu copiii. Ei cunosc tehnicile  și metodele potrivite prin care să creeze o atmosferă confortabilă, și mai ales, știu cum să trateze nevoile și obiceiurile nesănătoase  ale copiilor. Pentru că medicii stomatologi pediatri tratează doar copiii, reușesc să identifice rapid problemele unice și să ajute la rezolvarea cât mai rapidă a acestor probleme.

 

Este important ca medicii stomatologi să stabilească o relație de prietenie cu micii pacienți pentru a le combate temerile și pentru a le oferi un tratament cât mai eficient. Studiile realizate de NCBI (Centrul Național de Informații Biotehnice din SUA) au stabilit în urma unor serii de cercetări faptul că prima vizită a copilului la dentist este cea mai importantă. Felul în care se simte în timpul primei vizite va influența atitudinea lui în cele următoare. De asemenea, copilul analizează întreaga experiență prin filtrul următoarelor criterii: aspectul fizic al medicului dentist, felul în care acesta folosește limbajul verbal și nonverbal în timpul consultației. 

 

Cea mai mare frică a copiilor la dentist 

 

Același studiu realizat de NCBI arată că cel mai mult, copiilor le este frică de anestezia locală și de extracția dinților. De aceea, DENTESSE Kids & Teens recomandă pecienților anestezia cu inhalosedare. Este o metodă sigură de anestezie, pe bază de protoxid de azot și oxigen, ce oferă o senzație de relaxare și calm în doar câteva minute. Pacientul este așezat pe scaun, după care i se pune o mască pe nas pentru a inhala amestecul gazos. Este procedura cel mai des utilizată pe copii neliniștiți și tensionați. 

 

Studiile arată că 63% dintre copii preferă clinicile cu un decor prietenos

 

După ce hotărăști care e medicul care îți va consulta copilul, nu-ți rămâne decât să-l convingi că nu există motive să-i fie frică de dentist. Știi și tu că asta e cea mai dificilă parte. La DENTESSE Kids & Teens, cabinetul este un adevărat loc de joacă, ambientul fiind animat de imagini colorate, atractive și unele desprinse din filme pentru copii. Frica de dentist este uitată imediat când în jur sunt atât de multe activități de joacă, televizoare, jucarii și creioane colorate. Un alt avantaj al cabinetelor pediatrice sunt instrumentarul și tehnicile prietenoase cu care medicul lucrează cu pacientul.

 

Știm că este important pentru tine ca cel mic să fie fericit și să se simtă în siguranță mereu. Alege DENTESSE Kids & Teens ca partener de încredere pentru grija sănătății orale a copilului tău.

Programează acum o consultație cu unul din medicii pediatri, specialiști în stomatologie și ortodonție: https://dentesse.ro/stomatologie-copii-adolescenti-iasi/