DIN PASIUNE PENTRU SANATATEA SI FRUMUSETEA PIELII!
ROmedic Cabinete medicale Bacau Cabinete Flebologie Flebologie Bacau

ACNEEA

Acneea reprezinta cea mai importanta manifestare a sindromului seboreic, ce afecteaza o categorie populationala extrem de activa (aproximativ 80% din adolescenții si adulții tineri), avand in consecinta un impact negativ psiho-social datorita consecintelor de ordin estetic.
Acneea debuteaza cu o seboree a fetei (piele grasa, lucioasa, pori dilatati), pe acest tip de ten aparand ulterior leziunile de acnee: porii inflamati (puncte sau comedoane negre sau albe), papule si pustule (cosuri), chisturi sau noduli uneori suprainfectati (situați profund). Oricare tip de leziune poate apare pe fata, gat, piept, spate, umeri si partea superioara a bratelor.
In producerea leziunilor de acnee intervin hipersecretia seboreica (influențata de varsta, temperatura, raze UV, hormoni endocrini – cel mai important factor de control al seboreei, factori genetici, factori imunologici locali), precum si alti 2 factori: comedogeneza (formarea de dopuri keratozice – puncte negre sau albe) si flora microbiana locala (Propionibacterium acnes).
Acneea tratata necorespunzator poate duce la aparitia unor cicatrici permanente, atrofice sau hipertrofice, inestetice. Cicatricile pot apare si dupa stoarcerea necorespunzatoare a comedoanelor (cosurilor) de catre pacient sau personal nespecializat. Din aceasta cauza consultul dermatologic este obligatoriu inaintea inceperii unui tratament medicamentos, iar acesta trebuie sa contina produse adaptate varstei si tipului de piele, formei clinice de acnee, factorului cauzal predominant.
In cabinetul nostru efectuam un tratament complet pentru acnee, constand in indicatii de tratament medicamentos si tratamente de curatare ( includ tratamente profunde de curatare cu Hydrafcial, peeling superficial chimic, eventual microdermabraziune, curatare mecanica atenta a comedoanelor, masti calmante si pt reglarea secretiei de sebum). Toate procedurile sunt efectuate de medicul dermatolog specializat in dermato-cosmetologie.