Deținerea unui câine, asociată cu o sănătate cardiovasculară mai bună

©

Autor:

Deținerea unui câine, asociată cu o sănătate cardiovasculară mai bună
Cel mai bun prieten al omului, așa cum este denumit câinele, este și unui dintre cei mai buni prieteni ai inimii. Conform unui nou studiu, persoanele care dețin un animal de companie, în special un câine, au riscuri mai mici de boli cardiovasculare. Studiul examinează asocierea proprietății animalelor de companie cu factorii de risc pentru bolile cardiovasculare, prin compararea directă a scorurilor de sănătate cardiovasculară. Evaluarea a avut loc în anul 2019 și a inclus 1.769 de subiecți fără un istoric de boli cardiovasculare. Aceștia au fost notați pe baza comportamentelor și a factorilor de sănătate ideali, așa cum au fost ei definiți de către Asociația Americană a Inimii.

În urma comparării rezultatelor, cercetătorii au ajuns la concluzia că proprietarii de animale au riscuri mai mici de boli cardiovasculare. Totodată, au fost remarcate scoruri de sănătate cardiovasculară mai bune la persoanele care dețineau un câine, comparativ cu cei care dețineau orice alt animal. Studiul demonstrează că există o asociere între proprietatea câinelui și sănătatea inimii, care se află în concordanță cu declarația științifică emisă de către Asociația Americană a Inimii privitoare la beneficiile deținerii unui câine, în ceea ce privește activitatea fizică și reducerea riscului de boli cardiovasculare. Proprietarii de patrupede au șanse mai mari să raporteze activitate fizică, acesta fiind unul dintre motivele principale pentru care predispoziția la boli cardiovasculare scade. Plimbările în aer liber cu câinele aduc beneficii reale sănătății fizice și mintale, indiferent de vârsta, sexul sau nivelul de educație al proprietarilor.

Deținerea unui câine este, de asemenea, asociată cu o mai bună sănătate mentală și cu o șansă semnificativ mai mică de izolare socială, factori de risc pentru atacurile de cord. Adoptarea, salvarea sau achiziționarea unui animal de companie ar putea să reprezinte o strategie de îmbunătățire a propriei sănătăți cardiovasculare, așadar o posibilă modalitate de prelungire a vieții.

Sursa: Science Daily

Data actualizare: 28-08-2019 | creare: 28-08-2019 | Vizite: 658
Bibliografie
Your heart's best friend: Dog ownership associated with better cardiovascular health, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/08/190823080027.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Copiii sunt mai mulțumiți de relația cu animalul de companie decât de relația cu frații
  • Câinii de companie ajută copiii să se simță mai puțin stresați
  • Animalele de companie pot îmbunătăți sănătatea mentală
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum