Dezvoltarea masei musculare – influențată mai mult de greutăți sau de numărul de repetiții?

©

Autor:

Dezvoltarea masei musculare – influențată mai mult de greutăți sau de numărul de repetiții?
Dacă vrei creșterea masei musculare dar îți faci griji în ceea ce privește greutatea prea mare a halterelor, cercetările arată că ridicarea unor greutăți mai ușoare de mai multe ori este la fel de eficientă ca mai puține repetiții cu greutăți mai mari. 

Rezultatele cercetării au fost publicate în Journal of Applied Physiology.

Cercetarea a fost realizată în cadrul Universității McMaster și a inclus 49 tineri monitorizați pe parcursul a 12 săptămâni. Pe parcursul studiului, participanții au fost solicitați să efectueze antrenamente de rezistență pentru toate grupele musculare. Jumătate dintre participanți au utilizat greutăți ușoare, efectuând seturi a câte 20-25 repetiții. Greutatea de ridicat pentru fiecare participant a fost setată la 30-50% din 1RM (maximul greutății care poate fi ridicate în siguranță pentru o singură repetare). Cealaltă jumătate a dispus de greutăți mai mari (setate la 75-90% din 1RM) și a efectuat seturi a câte 8-12 repetiții. Ambele grupuri s-au antrenat până la punctul de apariție a oboselii musculare.

Rezultatele au arătat că efectele au fost destul de asemănătoare între cele două grupuri în ceea ce privește dezvoltarea masei musculare.

Studiul vine în sprijinul și pentru motivația persoanelor în ceea ce privește efectuarea de astfel de exerciții pentru creșterea masei musculare care erau descurajate poate până în prezent de necesitatea de a efectua exerciții doar cu greutăți foarte mari pentru a putea vedea rezultate favorabile.

Sursa: Health

Data actualizare: 26-04-2019 | creare: 12-09-2017 | Vizite: 2037
Bibliografie
No Need to Lift Super Heavy Weights to Build Muscle, Study Finds
https://www.health.com/fitness/lighter-weight-more-reps?utm_campaign=goodhealth&utm_medium=social&utm_source=twitter.com
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dispozitivul care măsoară în timp real tonusul muscular și compoziția corpului
  • Alegerea dispozitivelor pentru monitorizarea activității fizice
  • Antiinflamatoarele administrate pe termen lung pot încetini dezvoltarea musculaturii la tineri
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum