Diagnosticul de COVID-19 poate fi prezis prin analiza a șapte simptome comune bolii

©

Autor:

Diagnosticul de COVID-19 poate fi prezis prin analiza a șapte simptome comune bolii
Un set de șapte simptome comune pot fi utilizate în trierea subiecților care pot fi testați pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, pentru a maximiza astfel detectarea COVID-19 în comunitate, potrivit unei noi lucrări publicate în revista PLOS Medicine.
Detectarea rapidă a infecției cu SARS-CoV-2 în comunitate este esențială pentru asigurarea unui control eficient al transmisiei. Atunci când capacitatea de testare este limitată, este important să se utilizeze testele în cel mai eficient mod posibil, ceea ce presupune inclusiv utilizarea celor mai informative simptome pentru alocarea testelor. În cadrul unui nou studiu, cercetătorii au obținut tampoane pentru gât și nas cu rezultate valide ale testului PCR SARS-CoV-2 de la peste un milion de voluntari din Anglia cu vârsta de peste 5 ani. Datele au fost colectate pe parcursul a opt runde de testare. Participanții au fost întrebați despre simptomele pe care le-au experimentat în săptămâna anterioară testării.

Un model a fost dezvoltat pe baza datelor obținute în timpul rundelor 2-7, cu 7 simptome selectate ca predictive pozitive a pozitivității PCR: pierderea sau schimbarea mirosului, pierderea sau schimbarea gustului, febră, tuse nouă persistentă, frisoane, pierderea poftei de mâncare și dureri musculare. Primele patru dintre simptome sunt utilizate în prezent în Marea Britanie pentru a determina eligibilitatea pentru testarea PCR comunitară. În runda a 8-a de testare, modelul rezultat a prezis pozitivitatea PCR cu o zonă sub curba de 0,77, iar testarea persoanelor din comunitate cu cel puțin 1 din cele 7 simptome predictive selectate au dat sensibilitate, specificitate și valori predictive pozitive de 74%, 64%, respectiv 9,7%.

Modelarea a sugerat că utilizarea celor șapte simptome identificate pentru alocarea testului PCR ar face ca aproximativ 30-40% dintre persoanele simptomatice din Anglia să devină eligibile pentru un test (comparativ cu 10% în prezent) și, dacă toți cei eligibili ar fi testați, ar avea ca rezultat detectarea a 70% la 75% din cazurile pozitive. „Pentru a îmbunătăți ratele de detectare a pozitivității testelor PCR și, prin urmare, a îmbunătăți controlul transmiterii virale prin măsuri de izolare, am propune extinderea listei de simptome utilizate pentru triaj la toate cele șapte simptome pe care le-am identificat", spun autorii.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 30-09-2021 | creare: 30-09-2021 | Vizite: 365
Bibliografie
Seven symptoms jointly predict COVID-19 diagnosis, study finds, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/09/210928141836.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • COVID-19 poate determina și afectare renală
  • Manifestări gastrointestinale în infecția COVID-19 (transmiterea virusului pe cale fecal-orală)
  • Fără simptome și testat COVID pozitiv - mai am motive de îngrijorare?
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum