Dietele bogate în nuci pot reduce riscul de fragilitate al femeilor vârstnice
©
Autor: Teodorescu Mihai
Un studiu publicat în The Journal of Nutrition sugerează faptul că un consum ridicat de nuci poate reduce riscul de fragilitate în rândul femeilor vârstnice. Fragilitatea se referă la o stare de sănătate caracterizată prin pierderea masei și funcției musculare, creșterea inflamației și scăderea capacității de a face față stresului fiziologic și psihologic.
Studiul, desfășurat pe o perioadă de 14 ani, a implicat femei cu vârsta de peste 60 de ani, care nu prezentau fragilitate la momentul începerii studiului. Participantele la studiu au fost evaluate din patru în patru ani, cu excepția ultimei evaluări, efectuate la un interval de doi ani de la evaluarea anterioară.
Potrivit rezultatelor studiului, consumul a cinci sau mai multe porții de nuci pe săptămână a fost asociat cu un risc cu 20% mai mic de fragilitate, în comparație cu un consum estimat de doar maximum o porție pe lună. De asemenea, femeile care au consumat minimum două porții de alune și nuci pe săptămână au avut un risc de fragilitate redus cu aproximativ 15%, comparativ cu cele care au consumat mai puțin de o porție pe lună.
Descoperirile actuale indică faptul că o dietă bazată pe consumul de nuci poate fi un mod simplu și eficient de a reduce riscul de fragilitate la femeile în vârstă. Rezultatele actuale sunt în concordanță cu cele ale studiilor anterioare, care au arătat beneficiile consumului de nuci asupra îmbătrânirii și îmbunătățirii sau menținerii funcției nervoase.
sursa: News Medical
foto: Dionisvera/Shutterstock
Studiul, desfășurat pe o perioadă de 14 ani, a implicat femei cu vârsta de peste 60 de ani, care nu prezentau fragilitate la momentul începerii studiului. Participantele la studiu au fost evaluate din patru în patru ani, cu excepția ultimei evaluări, efectuate la un interval de doi ani de la evaluarea anterioară.
Potrivit rezultatelor studiului, consumul a cinci sau mai multe porții de nuci pe săptămână a fost asociat cu un risc cu 20% mai mic de fragilitate, în comparație cu un consum estimat de doar maximum o porție pe lună. De asemenea, femeile care au consumat minimum două porții de alune și nuci pe săptămână au avut un risc de fragilitate redus cu aproximativ 15%, comparativ cu cele care au consumat mai puțin de o porție pe lună.
Descoperirile actuale indică faptul că o dietă bazată pe consumul de nuci poate fi un mod simplu și eficient de a reduce riscul de fragilitate la femeile în vârstă. Rezultatele actuale sunt în concordanță cu cele ale studiilor anterioare, care au arătat beneficiile consumului de nuci asupra îmbătrânirii și îmbunătățirii sau menținerii funcției nervoase.
sursa: News Medical
foto: Dionisvera/Shutterstock
Data actualizare: 24-03-2023 | creare: 24-03-2023 | Vizite: 437
©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Sarcina a fost asociată cu îmbătrânirea epigenetică mai rapidă la femeile tinere
- Ovarectomia bilaterală premenopauzală - un studiu evidențiază riscurile pe termen lung
- Producția mai mare de estrogen crește rezistența femeilor la boala ficatului gras non-alcoolic
- Factori de risc pentru artrita reumatoidă la femei
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.intră pe forum