Dietele cu conținut scăzut de carbohidrați depășesc nevoile nutritive și promovează sănătatea inimii

Dietele cu conținut scăzut de carbohidrați depășesc nevoile nutritive și promovează sănătatea inimii

©

Autor:

Dietele cu conținut scăzut de carbohidrați depășesc nevoile nutritive și promovează sănătatea inimii
Un articol publicat în Frontiers in Nutrition evaluează adecvarea nutriÈ›ională a trei diete cu conÈ›inut scăzut de carbohidraÈ›i, având diferite niveluri de carbohidraÈ›i. Studiul indică faptul că aceste diete, deÈ™i conÈ›in mai puÈ›ini carbohidraÈ›i decât doza zilnică recomandată (DZR) de 130 de grame, pot furniza suficiente fibre È™i micronutrienÈ›i.
Studiul a analizat trei planuri dietetice: două foarte sărace în carbohidraÈ›i (20 È™i 40 de grame de carbohidraÈ›i pe zi) È™i una săracă în carbohidraÈ›i (100 de grame pe zi), folosind baza de date a Departamentului pentru Agricultură al SUA pentru a evalua conÈ›inutul de nutrienÈ›i. Rezultatele arată că, în general, dietele oferă o proporÈ›ie adecvată de energie, proteine È™i micronutrienÈ›i pentru femeile între 31 È™i 70 de ani, depășind chiar DZR pentru vitaminele A, C, D, E, K È™i pentru unele vitamine B, fără a depăși nivelurile maxime admisibile.

Mai mult, dietele sunt eficiente în a oferi cantități mai mari de fibre dietetice decât DZR pentru anumite grupuri de vârstă È™i gen. Studiul subliniază, de asemenea, că raportul dintre acizii graÈ™i omega-6 È™i omega-3 È™i raportul sodiu-potasiu din aceste diete sunt favorabile sănătății cardiovasculare, în contrast cu dieta tipic americană, care adesea depășeÈ™te recomandările pentru sodiu È™i nu furnizează suficient potasiu.

Concluzia studiului este că dietele sărace în carbohidraÈ›i, bine planificate, pot nu doar să îndeplinească, dar È™i să depășească necesarul nutriÈ›ional pentru micronutrienÈ›i esenÈ›iali, în special în rândul femeilor cu vârste între 31 È™i 50 de ani, provocând astfel percepÈ›ia comună despre inadecvarea nutriÈ›ională a acestor diete È™i subliniind importanÈ›a calității dietetice, nu doar a cantității de carbohidraÈ›i, în ghidurile dietetice.

sursa: News Medical

Data actualizare: 09-09-2024 | creare: 09-09-2024 | Vizite: 67
Bibliografie
Low-carb diets exceed nutrient needs and promote heart health by improving key dietary ratios, link: https://www.news-medical.net/news/20240905/Low-carb-diets-exceed-nutrient-needs-and-promote-heart-health-by-improving-key-dietary-ratios.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dieta low-carb: avantaje ÅŸi dezavantaje
  • Dieta low-carb: care sunt alimentele sărace în carbohidraÈ›i?
  • Reducerea consumului de carbohidraÈ›i ar putea preveni diabetul zaharat de tip 2
  • Forumul ROmedic - întrebări È™i răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum