Dietele sărace în flavonoizi, răspunzătoare de apariția pierderea memoriei asociată vârstei

Dietele sărace în flavonoizi, răspunzătoare de apariția pierderea memoriei asociată vârstei

©

Autor:

Dietele sărace în flavonoizi, răspunzătoare de apariția pierderea memoriei asociată vârstei
Un nou studiu al cercetătorilor de la Universitatea Vagelos din Columbia arată că urmarea unei diete sărace în flavonoizi, substanÈ›e întâlnite în legume È™i fructe, duce la apariÈ›ia pierderilor de memorie asociate înaintării în vârstă. Conform oamenilor de È™tiință, administrarea de flavonoizi la persoanele de peste 60 de ani a determinat o îmbunătățire a rezultatelor la testele de memorie È™i, prin urmare, o reducere a riscului apariÈ›iei acestor manifestări neurologice.
Adam Brickman, doctorand È™i profesor de neuropsihologie la universitatea americană, afirmă că îmbunătățirile memoriei la participanÈ›ii care urmau diete sărace în flavonoizi au fost importante È™i oferă posibilitatea de a folosi suplimentele alimentare cu flavonoizi sau diete speciale prin care să fie crescut nivelul acestora în organism drept cale de îmbunătățire a abilităților cognitive la persoanele în vârstă.

De asemenea, autorii sugerează o necesitate a creierului acestor persoane de a primi nutrienÈ›i într-un mod similar celui în care creierul în dezvoltare al copiilor are nevoie de anumiÈ›i nutrienÈ›i pentru a se dezvolta corespunzător. Scott Small, autor principal al studiului, afirmă că secolul XX a fost definit de identificarea substanÈ›elor necesare creierului copiilor, iar secolul curent va fi caracterizat de descoperirea nutrienÈ›ilor de care avem nevoie pentru a ne îmbunătăți creierul la bătrâneÈ›e, întrucât speranÈ›a de viață creÈ™te constant.

De menÈ›ionat, însă, este È™i un studiu efectuat de cercetători în paralel pe È™oareci de laborator, în care a fost determinat un impact al unei substanÈ›e conÈ›inute de flavonoizi, numită epicatechină, asupra potenÈ›ialului de creÈ™tere neuronală È™i neoformaÈ›ie vasculară în hipocamp.

EÈ™antionul de studiu a fost compus din peste 3.500 de persoane selectate aleatoriu pentru a li se administra un supliment alimentar pe bază de flavonoizi sau placebo timp de trei ani. Suplimentul, explică autorii, conÈ›ine 500 de miligrame de flavonoizi È™i 80 de miligrame de epicatechine, doze pe care oamenii ar trebui să le obÈ›ină din mâncare.

Cu toate acestea, rezultatele analizei au relevat un efect nul al administrării de flavonoizi sub formă de supliment la persoanele care nu prezintă deficienÈ›e în acest sens, însă creÈ™teri cu 10,5% È™i 16% au fost identificate în urma administrării acestora la persoanele ce au participat la studiu, comparativ cu cei care au primit placebo sau, respectiv, cu starea cognitivă iniÈ›ială a participanÈ›ilor.

sursa: News Medical

Data actualizare: 31-05-2023 | creare: 31-05-2023 | Vizite: 460
Bibliografie
Diet low in flavanols linked to age-related memory loss, link: https://www.news-medical.net/news/20230529/Diet-low-in-flavanols-linked-to-age-related-memory-loss.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Retinopatia ar putea indica viitoare probleme de memorie
  • Ciocolata neagră ar putea îmbunătăți vederea
  • Pierderile de memorie pot fi tratate, inclusiv la bolnavii de Alzheimer
  • Forumul ROmedic - întrebări È™i răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum