Diferențe semnificative în ceea ce privește răspunsurile imune împotriva SARS-CoV-2 la adulți și copii

©

Autor:

Diferențe semnificative în ceea ce privește răspunsurile imune împotriva SARS-CoV-2 la adulți și copii
Răspunsurile imune împotriva SARS-CoV-2 și cursul clinic al bolii COVID-19 diferă între copii și adulți, arată un studiu recent publicat pe serverul Research Square. De obicei, noul COVID-19 provoacă o boală ușoară sau asimptomatică la populația mai tânără (inclusiv copii), iar imunitatea de durată împotriva SARS-CoV-2 după recuperare este cercetată activ.
În studiul de față, o echipă de cercetători a explorat dinamica răspunsurilor imune la copii. Autorii au examinat familii cu cel puțin un caz SARS-CoV-2-pozitiv (confirmat cu o reacție în lanț a polimerazei sau PCR), adulți sau copii, timp de aproximativ 12 luni după infecție. Participanții au fost înscriși în timpul primului val de COVID-19, între lunile mai și iulie ale anului 2021, iar specimenele au fost colectate la două momente, primul după patru luni de la debutul simptomelor și al doilea după aproximativ un an.

Seropozitivitatea a fost determinată prin testarea pentru anticorpi împotriva S1 (subunitatea proteinei spike), domeniul de legare la receptor (RBD) al proteinei S și al proteinei N, principalele componente antigene în toate proteinele structurale ale SARS-CoV-2. Un individ a fost seropozitiv dacă oricare dintre aceste teste pentru anticorpi au fost pozitive, iar membrii familiei seronegativi fără antecedente de COVID-19 au fost incluși ca martori negativi.

Echipa a investigat în jur de 28 de familii, adică 61 de adulți și 50 de copii, aproximativ 50%, respectiv 54% fiind seropozitivi. Boala COVID-19 a fost ușoară sau asimptomatică la 33,3% dintre copii și 6,5% dintre adulți. La copii, anticorpii împotriva proteinei Spike S1 au fost mai mari decât la adulți în probele colectate la patru luni după infecție, dar nu a existat o astfel de diferență la 12 luni după infecție. Cercetătorii au observat o creștere a IgA Abs (anticorpi imunoglobulina A) specific S1 exclusiv la copii.

Anticorpii de neutralizare (NAb) au fost prezenți în ambele cohorte, dar NAb de la copii au demonstrat o potență de neutralizare mai mare decât la adulți. Stimularea diferitelor coronavirusuri (antigeni pan-corona) a provocat răspunsuri similare în cele două cohorte, sugerând faptul că răspunsurile reduse ale celulelor T la copii ar putea fi specifice infecției cu SARS-CoV-2.

sursa: News Medical
foto: L Julia/Shutterstock

Data actualizare: 21-02-2022 | creare: 21-02-2022 | Vizite: 334
Bibliografie
Study explores differential immune responses against SARS-CoV-2 in adults and children, link: https://www.news-medical.net/news/20220217/Study-explores-differential-immune-responses-against-SARS-CoV-2-in-adults-and-children.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Infecția COVID-19 la copii
  • Pandemia COVID-19 ar putea crește obezitatea la copii
  • Copiii cu COVID-19 pot prezinta subit o afectare pulmonară gravă
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum