ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Cabinete Psihoterapie Psihoterapie Bucuresti

Ranile emotionale

Ranile emotionale
Autor: Mihaela Dinu

Rănile emoționale.
Atunci când crezi că este ceva în neregulă cu tine, că uneori nu ești suficient de bun, atunci înseamnă că ai nevoie de o schimbare și că în realitate, mai întâi este necesar să te vindeci. De aceea este important să-ți cunoști rănile emoționale pentru a le vindeca.
De câte ori ai fost rănit sau rănită? Durerea este foarte mare, persistentă, uneori nu trece. Nimeni nu poate ști cât de greu sau cât de usor va fi. Unele răni emoționale dispar însă lasă cicatrici, deci nu sunt vindecate complet iar altele nu se închid niciodată.
Poate crezi că viața ta ar fi mai frumoasă dacă nu ai fi suferit niciodată, dacă nimeni nu te-ar fi rănit dar și suferința este un mijloc de a asimila anumite învățături. Suferința te transformă și te ajută să evoluezi ca om. Aceasta face parte din experiențele vieții tale, fie ele pozitive sau negative, te marchează într-un fel sau altul, dar cele negative sunt responsabile pentru rănile cele mai adanci.
Nu-ți fie teamă sau rușine să fi tu și să te arăți vulnerabilă!
În loc să intorci capul în altă parte, caută în adâncul sufletului tău și dacă este necesar, cere ajutorul unui psihoterapeut pentru a conștientiza cât de gravă sau adâncă este rana. Uneori poate provoca mai multa durere decât ai crezut la început, iar alteori se afla mai mult în mintea ta. Vei înțelege că viața merge înainte și sunt multe lucruri frumoase care trebuiesc trăite în această viață.
Psihoterapeut Mihaela Dinu