Disponibilitatea ridicată a restaurantelor de tip fast-food, asociată cu rate mai mari de diabet

©

Autor:

Disponibilitatea ridicată a restaurantelor de tip fast-food, asociată cu rate mai mari de diabet
Persoanele care locuiesc în cartierele cu o disponibilitate mai mare de magazine de tip fast-food au riscuri mai mari de a dezvolta diabet de tip 2, arată un studiu național efectuat de cercetătorii de la Facultatea de Medicină Grossman.
Un număr tot mai mare de studii sugerează o legătură între mediul în care o persoană locuiește și riscul de a dezvolta boli cronice, inclusiv boli cardiovasculare, cancer sau diabet. Un studiu recent, publicat în JAMA Network Open, sugerează că locuitul în cartiere cu disponibilitate mai mare de magazine de tip fast-food în toate regiunile Statelor Unite este asociat cu un risc ulterior mai mare de a dezvolta diabet de tip 2. Descoperirile au indicat, de asemenea, că disponibilitatea mai multor supermarketuri ar putea oferi protecție împotriva dezvoltării diabetului de tip 2, în special în cartierele suburbane și rurale.

Studiul, notabil pentru amploarea sa geografică mare, examinează relația dintre mediul de locuit și sănătatea generală în patru tipuri distincte de cartiere (urban cu densitate mare, urban cu densitate scăzută, suburban și rural) la nivel naţional. Echipa de cercetători a folosit date de la o cohortă de peste 4 milioane de veterani fără diabet, care trăiesc în 98% din secțiile de recensământ din SUA.

Veteranii au fost urmăriți pentru o perioadă medie de cinci ani și jumătate. În acest timp, 13,2% dintre ei au fost nou diagnosticați cu diabet de tip 2. Bărbații au dezvoltat boala mai frecvent decât femeile (13,6%, comparativ cu 8,2%). La stratificarea pe tipuri de comunități, 14,3% dintre veteranii care trăiesc în comunități urbane cu densitate mare au dezvoltat diabet de tip 2, în timp ce cea mai scăzută incidență a fost în rândul celor care trăiesc în comunități suburbane și orașe mici (12,6%).

În general, echipa a concluzionat că efectul mediului alimentar asupra incidenței afecțiunii a variat în funcție de cât de urbană era comunitatea, dar nu a variat mai mult în funcție de regiunea țării. „Cu cât aflăm mai multe despre relația dintre mediul alimentar și bolile cronice precum diabetul de tip 2, cu atât factorii de decizie pot acționa mai mult prin îmbunătățirea mixului de opțiuni alimentare sănătoase vândute în restaurante și magazine de produse alimentare sau prin crearea unor legi de zonare mai bune care promovează opțiuni alimentare optime pentru rezidenți”, a spus autorul studiului, Lorna Thorpe, profesor în Departamentul de Sănătate a Populației de la NYU Langone.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 07-01-2024 | creare: 02-11-2021 | Vizite: 525
Bibliografie
Fast Food Restaurants and Type 2 Diabetes, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/10/211029114022.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Plimbarea scurtă după masă are efect terapeutic în diabetul de tip 2
  • Pot să mănânc orez dacă am diabet?
  • Grăsimea abdominală este responsabilă de apariția diabetului tip 2 și a bolilor de inimă
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum