Dispozitiv electronic flexibil pentru monitorizarea recuperării după AVC

©

Autor:

Dispozitiv electronic flexibil pentru monitorizarea recuperării după AVC
Dispozitivele electronice și componentele flexibile care rezistă la presiune și îndoire au fost din ce în ce mai dezvoltate și exploatate în ultimii ani.

O echipă de cercetători din cadrul Universității Northwestern a dezvoltat o serie de noi senzori ce e atașează direct pe pielea din regiunea gâtului și măsoară vibrațiile produse de corzile vocale. De asemenea, pot monitoriza deglutiția pacientului pentru a identifica anumite caracteristici neobișnuite care nu pot fi prezise rapid. Senzorii au scopul de a monitoriza progresul și de a favoriza recuperarea pacientului după un accident vascular cerebral (AVC).

Acești noi senzori funcționează împreună cu alți senzori dezvoltați de aceeași echipă, care monitorizează ritmul cardac, mișcările musculare și analizează somnul.

Toți acești senzori au fost testați în cadru Institutului de Reabilitare din Chicago, monitorizând progresul recuperării pacienților după un accident vascular cerebral, mai ales în cazul celor care suferă de afazie, o tulburare de orbire.

În prezent, se folosesc microfoane și dispozitive software speciale pentru a evalua vorbirea, dar un microfon tradițional nu captează o complexitate de nuanțe pe care un dispozitiv flexibil le poate face.

Noua serie de senzori pentru regiunea gâtului împreună cu cei pentru piept și picior pot crea o imagine de ansamblu a parametrilor medicali la pacienții care au suferit un AVC.

Aceștia permit monitorizarea la domiciliu, cu posibilitatea de verificare și intervenție rapidă pentru o mai bună recuperare. Senzorii sunt wireless, astfel că se elimină barierele puse de dispozitivele tradiționale de monitorizare.

Sursa: MedGadget
Foto: MedGadget

Data actualizare: 23-02-2018 | creare: 23-02-2018 | Vizite: 1793
Bibliografie
Stick-On Flexible Electronics to Track Stroke Recovery, link: https://www.medgadget.com/2018/02/stick-flexible-electronics-track-stroke-recovery.html
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dispozitivul capabil să identifice agenţii patogeni din alimente
  • Ciocolata poate scădea riscul cardiovascular
  • O nouă tehnică pentru depistarea timpurie a aterosclerozei
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum