Dispozitivul care măsoară în timp real tonusul muscular și compoziția corpului

©

Autor:

Dispozitivul care măsoară în timp real tonusul muscular și compoziția corpului
Dacă sunteți în căutarea unui dispozitiv de monitorizare a eficienței antrenamentelor fizice, sunt disponibile numeroase astfel de produse, cu diverse funcții și capacități. Skulpt Scanner este un astfel de dispozitiv ce monitorizează tonusul muscular și procentele de masă musculară și țesut adipos din corp într-un timp extrem de scurt.

Are dimensiunea unui telefon, având atașați 12 electrozi pe fața dorsală. Acești electrozi vin în contact cu pielea pentru a analiza musculatura corespunzătoare acesteia. Un impuls electric redus ca intensitate preia semnalele de la mușchi și țesuturi, și în doar câteva secunde oferă rezultatele.

Scopul dispozitivului este de monitorizare a compoziției corporale și a schimbările ce apar în timpul antrenamentelor și după, pentru a sesiza diferențele ce apar la nivelul întregului corp.  Are la bază numeroase frecvențe și un algoritm ce permite prelevarea și analiza cu acuratețe a datelor.

Dispozitivul detectează rezistența și densitatea subtegumentară, ce permite astfel analiza calității musculare și a țesutului adipos. Împreună cu aplicația pentru iOS și Android, asigură feedback instant pe smartphone în detaliu pentru a optimiza și adapta astfel antrenamentele în funcție de acestea.

De asemenea, sistemul are capacitatea de a emite semnale de alarmă în cazul detectării unor posibile leziuni musculare și poate fi utilizat chiar în timpul antrenamentelor, indicând dacă exercițiile efectuate sunt potrivite pentru tine sau nu.

Dispozitivul poate fi achiziționat la prețul de 99$ iar aplicația poate fi descărcată gratuit.

Sursa: New Atlas

Data actualizare: 26-09-2016 | creare: 26-09-2016 | Vizite: 2306
Bibliografie
Skulpt measures muscle quality and fat levels in an instant, link: https://newatlas.com/skulpt-muscle-tracker/45544/
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • MaxDFM - dispozitivul de fitness cu vibrații
  • Un dispozitiv pentru prelevarea probelor de sânge fără ace
  • Un dispozitiv imprimat 3-D ce poate detecta rapid anemia
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum