Dovezile împotriva pedepsirii fizice a copiilor sunt clare, spun cercetătorii

©

Autor:

Dovezile împotriva pedepsirii fizice a copiilor sunt clare, spun cercetătorii

Un studiu publicat în revista The Lancet de către Universitatea din Texas, susține că pedepsirea fizică a copiilor nu este eficientă în prevenirea problemelor de comportament ale copilului sau promovarea rezultatelor pozitive, ducând la diverse probleme de comportament și la rezultate slabe în timp.
Pedepsirea fizică a copiilor este folosită peste tot în lume, ca răspuns la un comportament considerat greșit.

 

S-a constatat că peste 250 de milioane de copii din întreaga lume sunt supuși în mod regulat pedepselor fizice de către părinți sau bone, 63% fiind copii cu vârste între 2 și 4 ani.

 

În urma analizării unor studii ce impilcă pedepse fizice, Organizația Națiunilor Unite a Comitetului pentru Drepturile Copilului a declarat acest lucru ca fiind o formă de violență și abuz. Astfel, 62 de țări au interzis pedepsirea fizică a copiilor.

 

Profesorul Elizabeth Gershoff susține că nu există dovezi care să ateste că pedeapsa fizică are vreun efect benefic asupra copilului.

 

Cercetătorii au analizat 69 de studii, predominat din SUA. Deși pedeapsa fizică nu aduce niciun rezultat pozitiv, agresiunea copiilor crește riscul ca aceștia să dezvolte anumite tulburări de comportament în viitor.

 

S-a observat că cu cât copilul este pedepsit fizic mai des, cu atât va avea parte de mai multe rezultate negative. Din păcate, mulți părinți consideră că dacă își lovesc copiii, acest lucru le va îmbunătăți comportamentul.

 

Contrar dovezilor din studii, în SUA este legal în toate cele 50 de state ca părinții să folosească pedepse fizice, iar în 19 state este legal ca școlile să folosească pedeapsa fizică împotriva copiilor.

 

Cercetătorii consideră pedeapsa fizică a copiilor ca fiind o problemă de sănătate publică.

sursa: Science Daily


Data actualizare: 05-07-2021 | creare: 05-07-2021 | Vizite: 330
Bibliografie
Evidence against physically punishing kids is clear, researchers say, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/06/210629101233.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune: