ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Cabinete Psihiatrie Psihiatrie Bucuresti

De ce sa mergi la psihiatru?
In primul rand pentru a te intelege mai bine. In perioada actuala, poate mai mult ca oricand complexitatea problemelor genereaza stres si necesita capacitate crescuta de adaptare, flexibilitate in gandire, capacitate decizionala adecvata si cea mai buna stare psihica, fara anxietate, fara dispozitie depresiva, fara iritabilitate. De aceea este utila o discutie despre factorii de stres si implicatiile acestora asupra starii psihice si, adesea, asupra starii somatice sau a organismului nostru.
O vizita la psihiatru reprezinta in primul rand o discutie despre problemele dumneavoastra, probleme de viata, emotionale, afective, de cuplu, scolar-academice, de comunicare sau socializare. Aici puteti intelege de ce sunteti obosit, de ce aveti tulburari de somn, de ce sunteti nervos, de ce sunteti in permanenta ingrijorat in exces, de ce sunteti trist, de ce v-ati schimbat si nu va mai intelegeti cu membrii familiei sau cu colegii de serviciu, de ce aveti simptome somatice si controlul medical nu evidentiaza o anumita cauza, de ce consumati alcool in exces, de ce aveti tulburari de concentrare a atentiei si/sau memorie.
Problema sau problemele cu care va confruntati pot fi intelese aici, de catre psihiatru, in atmosfera calda a cabinetului sau. Uneori sunt necesare doar lamuriri, alteori psihoterapie sau/si tratament medicamentos. Pot fi necesare evaluari somatice suplimentare, evaluari imagistice cerebrale sau consulturi interdisciplinare. Abordarea problemei dumneavoastra este determinata de complexitatea simptomatologiei pe care o prezentati.
Intotdeauna exista solutii!
Exista si pacienti cu boli psihice mai grave, care necesita monitorizare a tratamentului si evolutiei simptomelor lor. Ei au nevoie de atentie speciala si tratament adecvat conditiei lor psihice particulare.
Depistarea precoce a simptomelor de psihoza si de dementa este o alta importanta preocupare.
Bolile cronice si cancerul se insotesc adesea de simptome psihice care trebuie evaluate si tratate pentru a ameliora calitatea vietii pacientului.

Ultimele recomandări de la pacienți:

10-12-2021
Anca Marchidan, 63 ani

Părerea generală: Foarte mulțumit

Sunteți sau ați fost pacientul nostru și considerați că serviciile noastre merită recomandate?

Atunci oferiți-ne o recomandare!