ROmedic Cabinete medicale Sibiu Cabinete Chirurgie orală și maxilo-facială Chirurgie orală și maxilo-facială Sibiu

Fatetele ceramice/ ceramica pe zirconiu

Fatetele ceramice/ ceramica pe zirconiu
Autor: Dr. Ghise Sorin
  • 1. CERAMICA PE ZIRCONIU ofera in zilele noastre cele mai bune rezultate estetice, combinate cu o rezistenta crescuta a lucrarilor protetice. Zirconiul este un metal rezistent, de culoare alba si are o compatibilitate totala cu tesuturile cavitatii bucale(marginea gingivala libera). Se obtin astfel efecte estetice superioare lucrarilor de ceramica pe suport de crom si se evita riscul aparitiilor in timp a coloratiei marginale, a gustului metalic neplacut sau a anumitor alergii la componentele aliajului de crom. La realizarea suportului de zirconiu tehnicianul dentar este asistat de calculator, acesta fiind folosit atat pentru designul lucrarii cat si pentru realizarea efectiva a acesteia (tehnologia CAD/CAM-Computer Asisted Design/Computer Assisted Manufacturing); in acest fel adaptarea lucrarilor de zirconiu este foarte buna. Prin sistemul CAD/CAM, deci prin frezare computerizata, mai putem realiza: coroane integral ceramice, fatete ceramice, coroane integral zirconiu, inlay-uri si onlay-uri ceramice.

     2. FATETELE CERAMICE sunt piese subtiri de portelan care se cimenteaza doar pe suprafata frontala, vizibila a dintilor si ocupa un loc din ce in ce mai important in cosmetica dentara.

    • Fațetele ceramice realizate prin frezare computerizata (CAD-CAM) sunt fatete de portelan foarte subtiri (grosime minima 0,3 mm), care se pot cimenta direct pe dintii naturali ai pacientului, fara slefuire sau cu slefuiere minima, sau chiar pe coroane de portelan preexistente. Sunt disponibile in toata gama de culori, iar pentru rezultate estetice deosebite se recomanda un numar minim de 4 sau 6 fatete. Se poate obtine astfel un efect de albire definitiva a dintilor, de aliniere a acestora, sau de inchidere a eventualelor spatii existente intre dinti. Este nevoie de doar doua vizite la cabinetul stomatologic (ambele nedureroase): in prima sedinta se realizeaza amprentarea dintilor, iar in a doua sedinta cimentarea fatetelor cu un ciment special.

 

 

 
Programare