ROmedic Cabinete medicale Sibiu Cabinete Implantologie dentară Implantologie dentară Sibiu

Tratamentul laser al afectiunilor parodontale(parodontoza, gingivita)

Tratamentul laser al afectiunilor parodontale(parodontoza, gingivita)
Autor: Dr. Ghise Sorin

Dr. Ghise Sorin
Competenta in Parodontolgie

Competenta in Laserterapie


TRATAMENTUL AFECTIUNILOR PARODONTALE


Cabinetul nostru va ofera o abordare moderna si eficienta a tratamentului afectiunilor parodontale prin :


1. Aparatura de ultima generatie pe care o detinem:
a) Laserul chirurgical
-folosim laserii chirurgicali ND-YAG si ER-YAG in special pentru chiuretaj subgingival, gingivectomie si decontaminare bacteriana la nivelul pungilor parodontale si a santului gingival
-laserul chirurgical este o modalitate foarte eficienta prin care se poate indeparta in mod corect tesutul inflamat si necrotic de pe fata interna a mucoasei gingivale, de la nivelul osului si tesutului radicular
-laserul ND-YAG este activ si se poate folosi doar pe tesuturi moi, iar laserul ER-YAG este activ si pe tesuturi dure, deci se poate folosi si pentru detartraj si netezirea suprafetei osoase si radiculare.
Alte efecte ale laserului Er-Yag in parodontologie:
- are un inalt potential bactericid si indeparteaza endotoxinele bacteriene de pe suprafata radiculara (Fawacynz et al.2002)
- este capabil sa indeparteze calculii subgingivali de pe suprafata radiculara ( Aoki et al.2000)
- stimuleaza capacitatea de adeziune si cresterea fibroblastilor gingivali ( Faist,De Michell et al.2003)
- suprafetele radiculare tratate cu ER-Yag raman netede, fara neregularitati (Graspl et al.2005)
b) Aparatul ultrasonic de parodontologie
- este un aparat cu ultrasunete asemanator aparatelor de detartraj supragingival obisnuite, dar care are o putere superioara acestora si este prevazut cu anse speciale cudate, care realizeaza atat un detartraj subgingival minutios, dar si planare si scalare radiculara; concomitent efectueaza si irigatii subgingivale cu clorhexidina
- folosit in combinatie cu laserii chirurgicali, realizeaza un chiuretaj subgingival minutios si o decontaminare bacteriana foarte eficienta a pungilor parodontale


2. Aplicarea in practica a ultimelor concepte teoretice in domeniu: interventii chirurgicale cu aditie de os, vaccinuri moderne, imobilizare permanenta a dintilor ,etc.
In ceea ce priveste aditiile de os, punem accent deosebit pe selectia cazului si pe utilizarea celor mai eficiente tipuri de bio-materiale, eficienta demonstrata de cele mai noi studii de cercetare in domeniu. Folosim bio-os de la firma elvetiana Geistlich, in combinatie cu o proteina de smalt-amelogenina (produs comercial Emdogain), care stimuleaza atat cresterea osului cat si regenerarea ligamentului parodontal. Aplicarea Emdogain-ului necesita un camp operator nesangerand, astfel incat utilizarea laserului chirurgical devine foarte importanta pentru obtinerea unor rezultate bune in aditiile osoase si regenerarea ligamentelor parodontale.


Afectiunile parodontale de tipul gingivitelor(care se manifesta prin inflamatia si sangerarea gingiei ) sau de tipul parodontitelor marginale(cunoscute sub denumirea populara de "parodontoza") apar ,in stadii precoce sau mai avansate, la aproape toate persoanele examinate intr-un cabinet stomatologic.
Tratamentul acestor afectiuni incepe in orice cabinet stomatologic printr-un periaj profesional si printr-un detartraj minutios. Oricat de complex ar fi, tratamentul afectiunilor parodontale este compromis daca pacientul nu isi insuseste un program corect de periaj dentar si de utilizare a mijloacelor suplimentare de igiena bucala: folosirea atei dentare, a periutelor interdentare, a apelor de gura sau a irigatoarelor bucale.

 
Programare