ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Cabinete Explorări funcționale Explorări funcționale Bucuresti

Sfaturi pentru prevenirea infectarii cu virusul SARS-Cov-2

Autor: dr. Platon Izabela Corina

Am auzit cu totii care sunt masurile generale de preventie a infectarii cu noul coronavirus din mijloacele mass media, din transportul in comun, etc. As dori totusi sa mai repetam cativa pasi importanti.

Astfel, cand plecam de acasa este bine sa ne acoperim nasul si gura cu o masca, fiecare cu ce fel de masca are, numai sa fim acoperiti. Daca purtam o pereche de ochelari si manusi de protectie este si mai bine. Un batic sau o sapca ne protejeaza parul daca nu vrem sa il spalam in fiecare zi.

Cand intram in casa, in primul rand ne descaltam si punem incaltamintea intr-un loc pe unde nu mai trecem cu incaltamintea de interior. Lasam jacheta la intrare; ne spalam pe maini , apoi scoatem pantalonii sau fusta si le depozitam intr-un loc ferit , pentru a nu intra in contact cu hainele de interior. Ne spalam iarasi pe maini. 

Dezinfectam frecvent cu servetele umede , spirt sau dezinfectant  telefonul mobil, cheile, pixul, cardurile, clantele usilor, manerele, ochelarii, laptopul, mouse-ul.

Cand ajungem la cabinetul medical ne anuntam sosirea fara a intra in cabinet si pastram distanta fata de celialti pacienti. Cand suntem invitati in cabinet purtam masca de protectie si respectam indicatiile personalului medical. Nu atingem in mod inutil obiectele din jurul nostru si asteptam sa fim invitati sa luam loc pe scaun sau pe canapeaua de consultatie. In timpul ecografiei avem grija sa respiram cat mai mult pe nas si indreptam capul in partea opusa fata de cea unde se afla medicul examinator. 

Avem grja sa ne spalam des pe maini cu apa calda si sapun, avand grija sa frecam bine unghiile, zona interdigitala, palmele si dorsul mainilor, incheieturile, degetul mare.

Este de preferat sa ne spalam si pe fata cand ajungem acasa. De obicei e bine sa ne stergem cu servetele de unica folosinta pe care sa le aruncam dupa aceea.

Daca aceste gesturi devin o obisnuinta , vom preveni transmiterea mai multor germeni, nu numai a coronavirusului si vom fi mai sanatosi!

 

 

 
Programare