ROmedic Cabinete medicale Oradea Cabinete Nutriție și dietetică Nutriție și dietetică Oradea

Interviu cu dna. Dr. Stoicovici Alina

Interviu cu dna. Dr. Stoicovici Alina

Doamna doctor, Alina Stoicovici, este un exmplu de om care iubeşte cu sinceritate oamenii pe care încearcă să-i ajute să se bucure de o viaţă sănătoasă. Energia frumoasă a sufletului său este canalizată spre cei care au nevoie de ajutor. Doamna doctor a înţeles importanţa legăturii omului cu natura din care face parte şi prin studiile urmate a combinat cu succes medicina alopată cu cea alternativă, privind fiecare om care trece pragul cabinetului dumneaei, ca un întreg: o fiinţă spirituală şi specială pentru întregul univers. Dr. Alina Stoicovici încearcă să înţeleagă sufletul fiecăruia dintre pacienţii dumneai, recomandând apoi, cu răbdarea care o caracterizează, tratamentul potrivit.
Rep.: Cum aţi descrie medicina ca profesie?
A.S.: Consider că medicina şi preoţia nu ar trebui să fie profesii, pentru că în acel moment se degradează. Pentru ambele trebuie să ai o chemare interioară. Medicina înseamnă dăruire şi sacrificiu şi bucuria interioară pe care o simţi când îţi ajuţi semenii.
Rep.: Ce anume v-a determinat să studiaţi medicina alternativă?
A.S.: Problemele de sănătate cu care m-am confruntat în ultimul an de rezidenţiat la medicină şi am căutat rezolvare la medicina alopată, fără rezultate. Apoi, Divinitatea mi-a adus în cale o doamnă biolog care mi-a recomandat un tratament fitoterapeutic ce mi-a adus vindecarea. Din acel moment am crezut în binecuvântarea plantelor şi am început studiul profund al medicinei alternative.
Rep.: De partea cui, credeţi, că este adevărul: de partea medicinei alopate sau a celei alternative?
A.S.: Adevărul este undeva la mijloc. Cele două se completează, nu se exclud. Trebuie să avem încredere în ambele forme de terapie.
Rep.: Ce înseamnă din punctul dumneavoastră de vedere OMUL ?
A.S.: Omul este trup, suflet şi spirit la fel ca Sfânta Treime şi devine OM atunci când şi-a depăşit toate pornirile lumeşti şi devine una cu Dumnezeu. Plecăm de la EL precum o particulă de lumină din Soare, venim în lumea materială şi ne lovim de toate piedicile puse în cale pentru a învăţa să ne depăşim limitele şi să ajungem să percepem doar Iubirea care este pusă în tot, iar atunci când am conştientizat aceasta suntem gata să ne intoarcem la EL.
Rep.: Care este rolul lui în Univers ?
A.S.: Nu ştiu câţi dintre noi îşi mai aruncă azi ochii pe cer şi să se gândească la cât de perfect este totul creat: cum toate planetele se mişcă pe axa lor, în drumul lor, fără să se abată de la calea lor. Şi, la fel, cât de minunat este totul alcătuit în interiorul nostru şi respectă aceleaşi legi ca şi în macrocosmos. Cred că noi, ca oameni, avem datoria de a observa această armonie universală şi de a ne integra in ea, nu de a o pertuba.
Rep.: Care credeţi că este cel mai mare „duşman” al sănătăţii noastre ?
A.S.: Noi înşine. Ne naştem sănătoşi, cei mai mulţi dintre noi, dar nu ştim să o păstrăm. Sănătatea nu înseamnă lipsa bolii, ci o stare de bunăstare fizică, mentală, socială şi spirituală. Orice boală începe de la spirit şi coboară spre psihic şi abia pe urmă se va manifesta pe plan fizic. Un om sănătos este cel care şi-a găsit echilibrul şi care înţelege că este o fiinţă complexă formată din toate elementele amintite mai sus.
Rep.: Avem nevoie de iubire ?
A.S.: Iubirea este cea mai importantă! Am fost creaţi din Iubire şi existam în vesnicie tot din Iubire! Dacă nu am fi iubiţi de Creator o miime de secundă, nu am mai exista în clipa următoare. Sunt o mulţime de vorbe în popor care sunt legate de iubire, fie că este iubirea de Dumnezeu, de mamă, de copii, familie sau de ţară, de pământ, a unuia pentru celălalt sau faţă de noi înşine. Fără iubire ne îmbolnăvim.
Rep.: Care este cel mai valoros lucru din viaţa dumneavoastră ?
A.S.: Cel mai valoros lucru din viaţa mea sunt copiii. Nu pot să-i multumesc lui Dumnezeu suficient de mult pentru acest dar.
Rep.: Care este cea mai mare realizare de până acum ?
A.S.: Cea mai mare realizare a mea este faptul că am reuşit să mă cunosc pe mine însămi. Nu am ajuns la final, dar sunt pe drumul cel bun.
Rep.: Este uşor să practici medicina alternativă în România ?
A.S.: Medicina alternativă în Romania e uşor să fie practicată de cei care nu sunt medici. Dar dacă eşti medic e foarte greu. De ce? Datorită legislaţiei prea permisive pentru nemedici şi foarte strictă pentru medici. Se cer foarte multe condiţii pentru cabinetul în care îţi desfăşori activităţile şi, implicit, foarte multe cheltuieli. Un medic a investit în el prin studiile de medicină. Şi-a sacrificat timpul pentru studiile postuniversitare şi s-a dedicat mai mult acestor lucruri decât propriiei familii. Dacă eşti medic răspunzi pentru ceea ce ai prescris, dar dacă nu eşti medic, nu răspunzi în faţa nimănui. Dacă tratamentul pe care-l recomandă nu dă rezultate e de vină, fie pacientul, fie planta recomandată.
Rep.: Care este relaţia pe care încercaţi să o aveţi cu pacienţii ?
A.S.: Am învăţat că dacă vrei să ajuţi pe un om bolnav, trebuie să îngenunchezi lângă el, să-l ţii de mână şi să-l încurajezi. Sunt apropiată de pacienţii mei atât cât mă luminează Dumnezeu.
Rep.: Medicina modernă cum îşi tratează pacienţii?
A.S.: Medicina modernă tratează boli şi nu oameni. Eu mă întreb de ce de atâta vreme cercetarea din medicina alopată nu caută medicamente care să vindece boli în loc să inventeze medicamente din ce în ce mai complexe şi mai departe de natură. Ele nu fac altceva decât să îmbolnăvească mai multe organe.
Rep.: Medicina alternativă o înlocuieşte pe cea alopată ?
A.S.: Medicina alternativa este medicina ancestrală, a cărei vechime se pierde în negura veacurilor, care a ajutat oamenii dintotdeauna. La această cunoaştere se adaugă cercetări recente pe care unii medici şi oameni de ştiinţă au inceput să le facă de ceva vreme, dar care nu convin marilor firme de medicamente deoarece în joc sunt sume inimaginabil de mari. Şi astfel a început discreditarea medicinei naturiste. Toate medicamentele de sinteză sunt “anti” ceva, în timp ce produsele utilizate de medicina alternativă încearcă să stimuleze, să echilibreze organismul pentru a fi capabil să îşi găsească starea de sănătate şi armonie. Medicina alternativă tratează omul ca întreg. Prin ramurile ei o poate înlocui pe cea alopată cu excepţiile urgenţelor chirurgicale. Dar va ajuta la recuperare.
Rep.: Există o legătură între medicina alternativă şi spiritualitate ?
A.S.: Nu există nimic în afara Lui Dumnezeu, nici măcar răul. Orice boală apare ca urmare a încălcării Legilor Divine. Iniţial sunt diverse simptome care ne avertizează că greşim, iar dacă persistăm în greşeală apare boala. Iar vindecarea vine tot de la Creator.
Rep.: Care este cuvântul care vă defineşte ?
A.S.: Altruism.
Rep.: Ce calităţi apreciaţi la oamenii din jurul dumneavoastră ?
A.S.: Onestitatea.
Rep.: Există ceva ce nu puteţi ierta ?
A.S.: Minciuna.
Rep.: Cunoaşterea este importantă ?
A.S.: Este foarte importantă. Cunoaste Adevărul şi acesta te va elibera.
Rep.: Vă place lumea în care trăiţi ? Aţi schimba ceva la ea ?
A.S.: Există o luptă între Adevăr şi minciună, sunt multe stări conflictuale care sunt întreţinute artificial. Aş vrea să devenim conştienti, să ne iertam pe noi şi pe ceilalţi şi să manifestam doar Iubire. Lumea se va schimba, schimbându-ne fiecare din noi. Omul sfinteste locul!
Rep.: Ce vă doriţi de la ziua de mâine ?
A.S.: Sănătate, căci fără ea, toate celelalte sunt degeaba.
Claudia Teodora Ignat