ROmedic Cabinete medicale Oradea Cabinete Nutriție și dietetică Nutriție și dietetică Oradea

Procedura ce poate fi realizata la cabinet Dr. Stoicovici Alina - Tehnica Bowen

Tehnica Bowen prezinta unul dintre cele mai profunde concepte terapeutice existente in lume, in prezent. Este o terapie holistica de vindecare extrem de eficienta, delicata si neinvaziva. Se bazeaza pe teoria conform careia, odata ce s-a realizat relaxarea totala a corpului, se activeaza abilitatea proprie organismului de a redresa orice problema a corpului si a mintii, prin readucerea acestora la echilibru si armonie. Tehnica Bowen este o formula unica de re-echilibrare neuro-musculara. Lucreaza atat prin sistemul nervos, la nivel structural si muscular, cat si prin sistemul circulator si limfatic. miscarile”. Aceasta terapia stimuleaza proprioreceptorii si fibrele senzoriale ale sistemului nervos periferic. Aceasta incurajeaza organismul sa se re-echilibreze si sa se reintoarca la starea naturala de sanatate. Proprioreceptorii asigura perceptia asupra pozitiei si miscarii corpului, si se gasesc in tesutul conjunctiv, muschi, tendoane, ligamente si fascie. Aceasta terapie este recunoscuta pentru eficienta sa in tratarea afectiunilor interne si reducerea duratei convalescentei.
Tehnica Bowen este un concept nou in manipularea corporala, nu deriva si nici nu este similara nici unei alte modalitati de abordare fizica.
Un tratamentconsta in aplicarea unor miscari delicate,efectuate cu degetele, pe anumite puncte specifice, asupra muschilor si tesutului conjunctiv, fie direct pe piele, fie pe o imbracaminte usoara. Prin aplicarea acestei miscari se transmit mesaje prin intermediul sistemului nervos, recuperand memoria celulara a unei stari ideale de relaxare si echilibru. Rezultatele pot fi remarcabile chiar de la prima sedinta, procesul de auto-vindecare derulandu-se si pe parcursul zilelor urmatoare.
Spre deosebire de celelalte terapii manuale, Tehnica Bowen nu foloseste manipulari in forta. Terapeutul nu forteaza organismul pacientului sa execute o comanda, ci permite acestuia sa intreprinda acele actiuni necesare pentru a se auto-vindeca, in propriul sau ritm. Este necesara o singura sedinta pe saptamana, pe o perioada de 6 luni pana la 1 an.
Indicatii:
Probleme scheleto-musculare si articulare (accidentari sportive, sciatica, umar si gat intepenit, probleme la genunchi, luxatii ale gleznei, entorse, hernie de disc, dureri de spate, cifoza, scolioza, boli profesionale).
Coxatroza bilaterala, lombosciatica, discopatie lombara
Artrita , dureri articulare
Spondiloza cervicala
Afectiuni ale organelor interne (probleme la rinichi, ficat, vezica biliara, stomac si intestine, ulcer, infectii urinare)
Diabet
Probleme ginecologice
Infertilitate, chisturi ovariene si fibroame uterine
Simptome de menopauza, dureri menstruale
Constipatie
Hipertensiune arteriala
Dezechilibre hormonale si emotionale
Stres si oboseala cronica, nervozitate, depresii
Atacuri de panica
Migrene si dureri de cap
Afectiuni respiratorii, bronsite si astm
Boli ale sistemului imunitar
Sechele dupa accidente vasculare
Alergii, rinite, sinuzite