ROmedic Cabinete medicale Cluj-Napoca Implantologie dentară Implantologie dentară Cluj-Napoca

Implantologie dentară în Cluj-Napoca

Cea mai buna metoda de a inlocui un dinte lipsa este prin implant.

In acest mod se obtine o noua radacina pentru dintele dvs. piedut.Implantele se recomanda pacientilor care au pierdut unul sau mai multi dinti, pacientilor edentati total pentru a contribui la stabilizarea protezelor totale. Implantele sunt solutia ideala pentru pacientii care si-au pierdut dintii in mod accidental (de obicei tineri implicate in diverse activitati sportive).Tratamentul prin implant cuprinde 2 etape :

•primul pas este cel chirurgical in care se insera implantul in locul dintelui lipsa

•urmind ca in etapa a doua de tratament sa se fixeze dintele nou (etapa protetica).Etapa chirurgicala consta in inserarea implantului in osul maxilar sau mandibular, sub anestezie locala. Pacientul urmeaza ulterior un tratament antiinflamator local si general, se prezinta la control in zilele urmatoare si apoi la 10 zile pentru a se indeparta firele de sutura. Implantul este de titan, dublu sterilizat, cu o suprafata special tratata pentru a favoriza o osteointegrare mai rapida.Dupa aceasta faza chirurgicala urmeaza perioada de vindecare (de osteointegrare) care dureaza in medie 3-4 luni, urmind ca apoi sa se treaca la urmatoarea etapa de lucru.Etapa protetica se refera la restaurarea dintelui respectiv pe implant. In aceasta etapa se fixeaza un pivot in implant, acesta fiind de titan, la fel ca si implantul, iar peste acesta se realizeaza coroana dintelui respectiv.Nu pot beneficia de tratament prin implant urmatorii pacienti :

•Copiii, in perioada de crestere

•Adultii care au probleme grave de sanatate (boli de singe, boli ale oaselor, osteoporoza, boli severe cardiace necompensate)

•Pacientii dependenti de droguriFumatorii reprezinta o contraindicatie relativa, si anume este recomandat sa reduca la minim numarul de tigari pe zi.Pacientul tratat prin implant urmeaza sa se prezinte periodic la control pentru tratamente profilactice.Uneori pentru a putea insera un implant este nevoie de operatii suplimentare care sa imbunatateasca cantitatea si calitatea osului, de exemplu de lifting de sinus maxilar atunci cind sinusul maxilar este foarte bine reprezentat, iar inaltimea crestei osoase este mult prea mica pentru a se putea insera implantul.Chirurgul va va informa despre necesitatea unor astfel de interventii. In acest caz tratamentul isi modifica durata.

 
Programare