ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Cabinete Radiologie și imagistică medicală Radiologie și imagistică medicală Bucuresti

Ghid alimentar pentru pacienţii cu intoleranţă la histamină

Alimente care au un conţinut mai ridicat de histamină:
· Alcoolul, în special bere şi vin
· Alimente murate sau conservate
· Brânză: brânzeturi fermentate
· Carne afumată, şuncă afumată şi salam
· Cele mai multe produse din peşte ,scoici şi în special conserve de peşte
· Fasole si leguminoase (mai ales năut, fasole ,soia, arahide)
· Produse din soia (lapte de soia, smântână de soia, tofu, sosuri de soia)
· Varză acră sau alte alimente murate
· Unele fructe şi legume (vinete, banane, kiwi, portocale, pere, căpşuni)
· Alune, nuci, nuci caju
· Ciocolata, cacao, snacks-uri sărate, dulciuri cu conservanţi şi coloranţi artificiali
· Produse fabricate din grâu
· Oţet
· Drojdie
·Alimente semi-preparate
· Ceai negru

Alimente care produc eliberarea de histamină
· Citrice
· Cacao si ciocolată
· Kiwi
· Lămâi
· Lime
· Nuci
· Papaya
·Ananas
· Prune
· Zmeură
· Căpşuni
· Tomate
· Germeni de grâu
· Aditivi: Benzoat, coloranţi alimentari, glutamat, nitriţi, sulfiţi

Alimente care blochează activitatea DAO (diaminoxidaza)
· Alcool
· Ceai negru
· Cacao
· Bauturile energizante
· Ceai verde

Alimente care ar putea fi evitate în intoleranţa la histamină
· cireşe
· dovlecei
· albuş de ou
· praz
· iaurt