DSP continuă acţiunea de verificare la Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie "Prof. Dr. Panait Sârbu"

Data publicării: 13-12-2018

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti continuă acţiunea de verificare la Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie "Prof. Dr. Panait Sârbu", inspectorii sanitari urmând să preleveze joi 75 de probe suplimentare ale căror rezultate vor fi disponibile la începutul săptămânii viitoare.

DSP a solicitat Spitalului "Prof. Dr. Panait Sîrbu" să sisteze internările începând din 30 noiembrie, având în vedere cazurile de infecţii nozocomiale cu stafilococ auriu constatate în unitatea sanitară. Ulterior, în spital s-au făcut lucrări de reparaţii urmate de igienizare.

"După probele de autocontrol recoltate de maternitate, în vederea finalizării acţiunii de verificare la unitatea sanitară, inspectorii sanitari vor preleva astăzi 75 probe suplimentare din blocul operator, filtrul spălător medici, ATI cezariene ale căror rezultate vor fi disponibile la începutul săptămânii viitoare", se arată într-o informare de presă transmisă joi de Ministerul Sănătăţii.

Conform DSP Bucureşti, până în prezent un număr de 45 copii care s-au născut la Maternitatea Giuleşti au fost confirmaţi cu MRSA - stafilococ auriu cu rezistenţă la meticilină şi doi colonizaţi. Cinci cazuri au fost infirmate.

"În acest moment, 15 copii confirmaţi cu MRSA mai sunt internaţi în alte unităţi sanitare, din care cinci la Spitalul Clinic de urgenţă pentru copii 'Grigore Alexandrescu', doi la Spitalul Clinic de Copii 'M.S. Curie', patru la Spitalul Clinic de Copii 'Dr. Victor Gomoiu' şi patru la Institutul de Ocrotire a Mamei şi Copilului Prof. 'Dr. Alfred Rusescu'", precizează sursa citată.

În această săptămână, inspectorii sanitari au monitorizat acţiunile de igienizare, curăţenie şi dezinfecţie care au fost efectuate în cadrul maternităţii şi care au fost finalizate în parte.

Potrivit sursei citate, la începutul acestei săptămâni, luni şi marţi, inspectorii sanitari au monitorizat procesul de recoltare a 106 probe în cadrul autocontrolului realizat de maternitate. Probele au fost recoltate din mai multe zone cu risc ale unităţii sanitare, respectiv săli de naştere, saloane lehuze, precum şi din departamentul de fertilizare in vitro.
Sursa: Agerpres, 13-12-2018, Vizualizari 204
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.