ROmedic Cabinete medicale Bucuresti sector 6 Cabinete Homeopatie Homeopatie Bucuresti sector 6

Psihoterapie pentru familii,cupluri si copii

-10%
270.00 lei
Preț vechi: 300.00 lei | Economisești: 30 lei
VALABILITATE:
expirată
Programare

Scurtă prezentare:

Acest discount se ofera atat pentru psihoterapia de familie, cuplu, copii, dar si pentru psihoterapia individuala.

Prezentare detaliată:

Psihoterapia individuala

Psihoterapia individuala sau dezvoltarea personală mai este cunoscută şi ca o auto-dezvoltare sau creştere personală. De asemenea, se referă la o evoluţie sau la o îmbunătăţire a situaţiei personale. Este vorba despre o creştere interioară ce are legatură cu toate aspectele din viaţa unei persoane. Aceasta include dezvoltarea unor deprinderi de viaţă pozitive si dezvoltarea unei stime de sine realiste şi sănătoase.

Dezvoltarea personală implică o creştere mentală, fizică, socială, emoţională şi spirituală, ceea ce permite unei persoane să traiască o viaţă satisfacătoare şi productivă.

Deprinderile de viaţă sunt abiliăţti necesare pentru a trăi cu succes o viaţă împlinită şi, în general, are legătură cu urmatoarele aspecte: stima de sine, familia, cuplul, intimitatea, prietenii, comunitatea, locul de muncă, petrecerea timpului liber, spiritualitatea.

Aceste deprinderi de viaţă includ, de asemenea, capacitatea unei persoane de a recunoaşte şi de a descrie sentimente, de a primi şi de a oferi feedback pozitiv şi negativ într-o manieră sănătoasă, de a stabili obiective realiste şi realizabile, de a-şi dezvolta propriile strategii de rezolvare a conflictelor, de a stabili anumite limite şi de a  spune „nu” atunci când doreşte, de a-şi da curs mai mult dorinţelor şi nevoilor ei decât ale celorlalţi etc.

Obiectivul dezvoltării personale cuprinde o gamă largă atât pentru barbaţi, femei, adolescenţi, cât şi pentru copii. În cadrul sedinţelor de dezvoltare personală, avem ocazia să ne întoarcem în trecut (fie în familia de origine în perioada copilăriei sau a adolescenţei, fie într-o relaţie amoroasă sau amicală) pentru a înţelege mai bine anumite elemente care nu au funcţionat conform asteptărilor noastre şi pentru a vindeca răni mai vechi.

Dezvoltarea personală se adresează  persoanelor care au probleme relaţionale, suferă emoţional, au o stimă de sine scazută, sunt persoane anxioase sau depresive. De asemenea, în cadrul şedinţelor de dezvoltare personală pot participa şi persoane care au succes profesional sau relaţional şi care doresc să îmbunătăţească şi alte aspecte ale vieţii lor sau să găsească echilibrul esenţial pentru o viaţş liniştită şi productivă. Nu există o modalitate sau un program care să ajute o persoană să crească emoţional şi personal; poate implica un tip de consiliere periodică sau un proces terapeutic de lungă durată, acest lucru urmând a se stabili împreună cu terapeutul în funcţie de nevoile fiecărui client în parte. Participarea la activităţi de dezvoltare personală ajută la:  autocunoaştere (recunoaşterea resurselor personale), înţelegerea şi gestionarea emoţiilor, autocontrolul comportamental, armonizarea relaţiilor, dezvoltarea abilităţilor de comunicare.

Dezvoltarea personală este o alegere conştientă de a-ţi îmbunătăţi viaţa, de a deveni o persoană mai bună şi de a creşte individual.

 
Psihoterapia de cuplu

Putem apela la un psihoterapeut atunci când în cuplu apar certuri frecvente, apare sentimentul de nemulţumire faţă de partener/ă sau faţă de relaţia pe care o avem, când comunicarea în cuplu nu mai este eficientă şi ne simţim neînţeleşi de partener/ă, când ne dorim să ne îmbunătăţim relaţia cu partenerul/a nostru/ă, atunci când atracţia sexuală dispare sau scade, nu ne mai simţim apreciaţi, doriţi şi iubiţi, sau atunci când apar infidelitatea sau gelozia.

Rolul terapeutului nu este de a stabili cine are dreptate, ţinând parte unui partener şi acuzându-l pe celălalt, ci este de a ajuta cuplul să elimine comportamentele toxice pentru relaţie, înlocuindu-le astfel cu comportamente şi atitudini benefice pentru cuplu.

În cadrul terapiei de cuplu pot fi abordate subiecte precum: comunicarea şi rezolvarea de probleme, clarificarea presupunerilor, istoria personală şi unicitatea fiecăruia, reconectarea emoţională, sexualitatea, acordul/înţelegerea-clarificarea aşteptărilor, angajamentul, grija, comunicarea, compromisul şi conflictele.

Putem vorbi de terapie de cuplu atunci când ne referim la cuplurile care aleg să convieţuiască fără a legaliza relaţia, cuplurile căsătorite, cuplurile cu copii mici şi/sau cu adolescenţi, dar şi atunci când întâlnim familii cu copii care fie au plecat pentru studii, fie să îşi întemeieze propria familie. Perioada în care cuplul se află în primul an de mariaj/coabitare a fost identificată ca fiind cea mai grea perioadă pentru acomodarea partenerilor. Separarea/divortul poate apărea mai tarziu, dar această separare este cauzată  de conflicte care au apărut la începutul relaţiei şi care nu au fost rezolvate pe parcursul acesteia.

În ceea ce priveşte cuplul cu copii mici, cercetările au arătat că satisfacţia maritală scade în primul an după naşterea unui copil. Cuplurile sunt depăşite de cantitatea de noi responsabilităţi în ceea ce priveşte creşterea şi îngrijirea unui copil. De asemenea, pot fi afectate activitatea sexuală şi comunicarea. Pe parcursul acestei tranziţii, de la statutul de soţ/soţie la cel de părinte sunt înregistrate cele mai multe divorţuri şi soţii afirmă că întâmpină cele mai multe dificultăţi.

Pentru cuplurile care fie şi-au schimbat statutul de la soţ la părinte, au mai adaugat un membru al familiei prin naşterea unui copil, fie pentru cei ai căror copii au părăsit căminul din diverse  motive (studii, muncă, întemeierea propriei familii), sunt foarte importante modificările care vor surveni în relaţia lor maritală.

Pentru atingerea obiectivelor stabilite la începutul terapiei împreună cu ambii parteneri ai cuplului, pe lângă tehnicile specifice, terapeutul poate recomanda partenerilor anumite exerciţii care pot fi practicate fie în cadrul şedinţelor de terapie, fie acasă în intimitatea cuplului.

De multe ori luptăm pentru relaţia de cuplu şi reuşim să ajungem în acelaşi blocaj, făcându-ne să ne simţim neputincioşi. Terapia de cuplu oferă noi perspective, fără a acuza şi a incrimina partenerii, ci ajutându-i să se redescopere pe ei însăşi, dar şi pe cel cu care au ales să îşi împartă viaţa.

 

TERAPIA PENTRU FAMILII CU COPII MICI

Indiferent de credinţele, valorile şi preferinţele noastre, toţi părinţii îşi doresc să crească copii fericiţi, echilibraţi emoţional şi împliniţi. Oare care este reţeta? Căutăm răspunsul neîncetat citind cărţi, articole, mergem la cursuri şi workshopuri pentru a afla care sunt paşii corecţi pentru a obţine ceea ce ne dorim. Putem fi de acord când spunem că fiecare copil este special şi are abilităţile lui, aşadar cum poate exista o singură reţetă corectă? Răspunsul este că nu există aşa ceva, ci doar anumite metode, tehnici sau pur şi simplu câteva principii care, dacă sunt adaptate la personalitatea copilului, la mediul şi la realitatea fiecărei familii pot aduce cu sine rezultatele pe care ni le dorim pentru copii noştri. Un alt principiu important este cel potrivit căruia copiii învaţă nu doar ceea ce li se transmite verbal, ci si din modul în care relaţionează parinţii sau alţi membri de familie apropiaţi.

Rolul terapiei pentru familiile cu copii mici este de a  identifica acele zone care împiedică familia să ofere copilului toate uneltele necesare astfel încât să se poate dezvolta într-un mod cât mai sănătos şi armonios.

Şedinţele de terapie se desfăşoara prin joc potrivit vârstei copilului şi implică toţi membrii familiei, astfel încât să putem crea împreună un spaţiu de siguranţă.

 

 

 


Programare
 
Programare