ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Cabinete Kinetoterapie, Medicină fizică și de reabilitare Kinetoterapie, Medicină fizică și de reabilitare Bucuresti

Kinetoterapia studiaza mecanismele neurologice, musculare si articulare care asigura omului activitatile zilnice si sportive , preocupandu-se totodata de inregistrarea, analizarea si corectarea problemelor neurologice, musculare si articulare deficitare. Limitarea miscarilor poate fi determinata de: a) scaderea fortei musculare(hipotonie) sau, din contra, contractura sau spasticitate musculara(hipertonie); b) redoare articulara; c) lipsa coordonarii miscarilor.

 

Kinesio taping(benzi kinesiologice) sunt folosite in recuperarea medicala, avand rolul de a facilita procesele naturale de vindecare ale corpului, asigurand in acelasi timp suport si stabilitate musculara si articulara fara a restrictiona miscarile corpului, prelungind si potentand efectele sedintelor de kinetoterapie si osteopatie. Benzile kinesiologice au efecte pozitive asupra fiziologiei sistemelor circulator si limfatic, fasciei, muschilor, ligamentelor, tendoanelor si articulatiilor.

 

Drenajul limfatic manual este o forma blanda de masaj(este diferit de masajul clasic), care ajuta la drenarea limfei acumulata intr-o parte a corpului, spre o alta parte a corpului unde circulatia limfei este normala. 

Indicatii:

- edem post-mastectomie sau alte operatii care au presupus indepartarea ganglionilor limfatici

- insuficienta venoasa cronica

- stres cronic

- edem post-operator sau post-traumatic

Contraindicatii:

- insuficienta cardiaca

- edem cardiac

- infectii acute cu fungi(ciuperci), bacterii, virusi.

- insuficienta renala

- edem malign cauzat de cancer.

 

Terapia Schroth este o metoda  non-chirurgicala folosita in tratamentul scoliozei si cifozei, atat la copii cat si la adulti. Obiectivele exercitiilor Schroth pentru fiecare sedinta presupun derotarea, intinderea si stabilizarea coloanei.  Aceste obiective se obtin cu ajutorul exercitiilor fizice care se concentreaza asupra restabilirii simetriei musculare, aliniamentul posturii, inspir in partea concava a corpului si constientizarea posturii in activitatile zilnice.

 

Osteopatia a fost infintata in secolul XIX, iar principalul ei obiectiv este de a mentine intr-o relatie optima  legaturile dintre oase, muschi, nervi, fascie si organe. In osteopatie isi au originea chiropraxia, terapia cranio-sacrala, terapia fasciala, terapia pe puncte trigger, terapia viscerala, acestea fiind bucati din osteopatie. 

 

Patologii pe care le tratez: accident vascular cerebral, recuperare dupa operatia de protezare sold, genunchi etc., artroze(gonartroza, coxartroza, etc.), sindrom vestibular, periartrita scapulo-humerala, boala osgood-schlater, boala sever, sindromul de apertura toracica, apofizita calcaneana, cefalee, migrene, epicondilita laterala si mediala, discopatie cervicala, discopatie toracala si lombara, faciita plantara, dureri de spate in sarcina si dupa nastere, dureri musculare, genu-valgum, genu-varum, scolioze, cifoze, lordoze, asimetrii posturale, leziuni ligamentare genunchi, entorse, tendinita rotuliana, tendinita Ahileana, edeme.

 

 

                                                                                                                                                                                                                                      

Sunteți sau ați fost pacientul nostru și considerați că serviciile noastre merită recomandate?

Atunci oferiți-ne o recomandare!
 
Programare