ROmedic Firme medicale Produse pentru cuplu, viata sexuala

"Încă din antichitate"

        Administrarea suplimentelor nutritive şi a remediilor naturiste reprezintă un succes pentru sănătatea omului încă din antichitate, şi chiar din vremea scrierilor biblice: „...şi fructele pomului slujesc la vindecarea neamurilor” (Apostoli 22,2).

       Mulţi medici, încă din cele mai vechi timpuri şi până în zilele noastre, au tratat cu succes diferite boli datorită remediilor naturiste, homeopatice, a alimentelor şi dietelor sănătoase (Hippocrate, Hanneman, Empedocles). Majoritatea au fost mai întâi medici alopaţi şi în timp, nemulţumiţi de rezultatele şi perspectivele medicinei alopate, s-au reorientat, specializându-se în fitoterapie, dietoterapie, homeopatie, etc., încercând să experimenteze metode de tratament tot mai sănătoase şi lipsite de agresivitate pentru organismul uman.

       Cel mai mare avantaj pe care îl reprezintă terapiile naturiste este „modul de abordare holistic” asupra sănătăţii omului. În comparaţie cu medicina alopată, care are ca prioritate doar diagnosticul patologic al bolii şi tratarea acestuia, medicina naturistă tratează omul ca un întreg, din punct de vedere holistic: spiritual, energetic şi afectiv. Conform acestui principiu, boala poate să aibă şi alte cauze decât cele fizice, precum spirituale, energetice sau afective. De aceea, din punct de vedere al terapiei naturiste, o persoană nu va fi tratată ca în medicina alopată, doar de un diagnostic (metroanexită, chist ovarian, fibrom uterin, dismenoree, etc.) ci va fi tratată pe toate sistemele care au declanşat afecţiunea, respectiv cauzele care au provocat-o. Conform principiului holistic, vindecarea nu se produce decât atunci când se ajunge la un echilibru între toate cele patru sisteme: energetic, spiritual, afectiv şi fizic.

       Astfel că în societatea modernă, datorită unui stil de viaţă dezechilibrat prin consumul de alimente nesănătoase care conţin E-uri, aditivi şi hormoni, datorită stresului, lipsei de exerciţiu fizic, dar şi a abuzului de medicamente, femeia modernă se confruntă cu tot mai multe afecţiuni ginecologice (chist ovarian, fibrom uterin, cervicită, dereglări hormonale, sterilitate, etc.).