ROmedic Cabinete medicale Constanta Cabinete Psihoterapie Psihoterapie Constanta
"Sănătatea omului depinde de 4 lucruri: forța minții , bunătatea sufletului, lumina intelectului și blândețea inimii.Dobândirea acestor calități necesită cunoștințe. Fiecare om are o minte, un suflet și un intelect, dar nu le-a putut dezvolta ca să se bucure de o sănătate perfectă.
Ce este sănătatea?Capitalul depus la bancă. Dacă luați zilnic din acest capital fără să puneți la loc, ajungeți la faliment. Dar dacă zilnic depuneți ceva, capitalul crește, sănătatea se va întări. Dacă știți asta, nu vă întrebați de ce, după ce ați fost sănătos, vă îmbolnăviți pe nepusă masă.
Omul cu adevărat sănătos este omul sănătos fizic, psihic și emoțional.
Sănătatea nu este legată numai de lumea fizică, ci și de lumea sentimentelor, de lumea mentală.Ea este rezultault activității legilor superioare, adică a legilor lumii inteligenței divine. Să fii sănătos presupune să fii în armonie cu Cauza inițială a lucrurilor, cu cei apropiați și cu tine însuți.
Sănătatea fizică se bazează exclusiv pe virtuțile omului. Omul cu adevărat bun, nu este bolnav. Un om care comite greșeli iese din domeniul bunătății, deschide el însuși poarta răului și începe să se îmbolnăvească.
Pe plan fizic , omul trebuie să-și păstreze căldura normală a organismului , căci de ea depinde sănătatea lui . Pe plan spiritual , trebuie să-și păstreze focul interior, să nu-l stingă niciodată. Se numește "focul sacru". Păstrarea acestui "foc sacru" aprins în permanență depinde de buna circulație a sângelui , de lumina gândurilor , de căldura sentimentelor și de corectitudinea faptelor. "
Peter Deunov

 

 

 

In aceste vremuri de criza sanitara, criza financiara, avem nevoie de un sprijin atunci cand ne simtim coplesiti de sirul de evenimente si stiri alarmante care "curg" zi de zi si aduc vesti  care ne adancesc tot mai mult in confuzie si teama. Ce putem face? Cei care nu au avut probleme de adaptare, gasesc cumva o cale sa ramana prezenti si ancorati intr-o realitate noua. Alte persoane isi vad munca blocata, investitiile in pericol, familia si ei insisi stresati, etc. Incertitudinea si teama se fac simtite si apare nevoia unui sprijin moral, psihic, emotional, de primul ajutor psihologic pentru a putea gestiona mai bine evenimentele actuale si viitoare. Nimeni din zilele noastre nu a mai trait o pandemie, e de inteles ca ne-a afectat pe toti intr-un fel sau altul insa, unii dintre noi avem "antivirus" instalat din copilarie, altii am avut nevoie sa ni-l achizitionam in perioada adulta in cadrul evolutiei noastre. Antivirusul nu este nici de calculator, nici vaccin, este o colectie de abilitati si competente necesare in situatii de criza. 

 

 

Sunteți sau ați fost pacientul nostru și considerați că serviciile noastre merită recomandate?

Atunci oferiți-ne o recomandare!
 
Programare