ROmedic Cabinete medicale Constanta Psihologie Psihologie Constanta

Psihologie în Constanta

Ce este psihologul?
Psihologul este o persoana care a absolvit Facultatea de psihologie unde s-a pregatit pentru intelegerea comportamentului, a emotiilor si a gandirii umane. Se bazeaza pe cunostinte stiintifice, tehnici si proceduri testate deja.
Printre specializarile recunoscute de Colegiul psihologilor, sunt:
◦psihologul clinician - Psihologul clinician evlueaza starea de sanatate mintala a unei persoane, efectueaza diagnostic si interventii/ asistenta psihologica, cercetare, educatie si training. Psihologul clinician poate oferi informatii necesare unei persoane pentru ca aceasta sa se poate inteleaga mai bine si astfel sa-si poata schimba un comportamentul care ii provoaca neplacere sau boala. Prin educatie si consiliere psihologul poate imbunatati gradul de functionalitate sau autocunoastere a persoanei.
◦consilierul psihologic - Intervine si consiliaza clientul in scopul optimizarii, autocunoasterii si dezvoltarii personale si/sau in scopul preventiei/ remiterii problemelor emotionale, cognitive sau de comportament.
◦psihoterapeutul - Face interventie psihologica in mod stiintific in scopil optimizarii si autocunoasterii, a dezvoltarii personale, in scopul modificarii factorilor psihologici implicati in tulburarile psihice, psihosomatice si in situatii de risc.
◦Psihologul organzational - Se ocupa, in principal, de recrutarea si selectia de personal, realizarea evaluarilor continue ale performantei angajatilor la locul de munca, diagnoza si interventie organizationala, programe de training.
◦Psihologul scolar ( educational) - Se ocupa de sistemul educational ii ajuta pe copiii cu probleme emotionale, sociale si academice. Acestia isi desfasoara activitarea in cabinete de asistenta psihopedagogica in diverse unitati scolare (gradinite, scoli gimnaziale, licee).
◦Psihologul judiciar ( apărare, ordine publică şi siguranţă naţională) - Studiaza, analizeaza compoortamentele care se abat de la normele morale si legale ale societatii.
Toti acesti psihologi s-au specializat prin mastere sau formari pe aceste domenii dupa terminarea facultatii de psihologie.
In paralel, psihologul poate face si preventie prin organizarea unor grupuri de dezvoltare personala.
Psihologul nu prescrie retete, medicatie.
Ce este psihiatrul?
Psihiatrul este un medic, a terminat Facultatea de medicina si s-a specializat ulterior in psihiatrie. El face evaluarea, diagnosticul, tratamentul si reabilitarea bolilor mentale .
Evaluarea psihologica este un proces prin care incercam sa intelegem realitatea interna/ externa a clientului. Realizam asta prin interviul clinic, testare psihologica, analiza produselor activitatii, etc. In cadrul evaluarii psihologice, psihologul urmareste identificarea:
1. potentialului de functionare a psihicului clientului
2. eventualelor dificultati sau abateri de la normalitate
3. punctelor tari, a resurselor clientului necesare pentru depasirea dificultatilor de functionare si indrumarea catre un anumit tip de terapie: psihoterapie, terapie medicamentoasa ( catre un psihiatru), etc.Listă servicii:

 
Programare