Novus Medical - continuăm călătoria. Oameni care tratează. Inimi care îngrijesc.
English version
EN version ROmedic Cabinete medicale Ploiesti Cabinete Somnologie Somnologie Ploiesti

Diabetul zaharat – boala care îți poate afecta semnificativ stilul de viață

Diabetul zaharat este o boală care îți poate afecta semnificativ stilul de viață. Această afecțiune nu poate fi vindecată, dar poate fi ținută sub control!

 

În urmă cu un secol, omul de știință român, Nicolae Paulescu, a descoperit insulina, considerată una dintre cele mai mari realizări medicale din toate timpurile, care salvează zilnic milioane de vieţi în întreaga lume.

 

Dacă diabetul de tip 1 (insulino-dependent), care este mai des întâlnit în rândul tinerilor, are cauze încă în cercetare, diabetul de tip 2, întâlnit în peste 90% din cazuri, este în mare parte rezultatul supraponderabilităţii şi al inactivităţii fizice.

 

După stabilirea diagnosticului, medicul specialist recomandă schema de tratament și un regim alimentar personalizat, care alături de activitatea fizică constantă susțin o bună funcționare a organismului și evitarea complicațiilor.

 

De ce este importantă diagnosticarea cât mai rapidă a diabetului?
Glicemia menținută constant la un nivel ridicat = hiperglicemie cronică (bazală şi/sau postprandială) duce la afectarea unor țesuturi și sisteme precum nervii, ochii, rinichii și sistemul cardiovascular.


Cum poți dignostica rapid diabetul? Prin analize de sânge: glicemie a jeun (pe nemâncate) sau la 2h prin TTGO cu 75 gr glucoză pulvis sau HbA1c.

 

Suntem aici să te ajutăm! Contează pe specialiștii noștri în diabet zaharat, nutriție și boli metabolice!

 

 
Programare