ROmedic Cabinete medicale Ploiesti Cardiologie Cardiologie Ploiesti

Cardiologie în Ploiesti

Cardiologia este o ramură a medicinei specializată în diagnosticarea și tratarea bolilor de inimă, a vaselor de sânge și ale sistemului circulator.

Simptome precum dificultăți de respirație, ameţeală, dureri în piept, modificări de frecvență ale ritmului cardiac, tensiune arterială crescută pot determina apariția unei afecțiuni cardiace. 

În mod normal, orice persoană de peste 40 de ani ar trebui să facă un consult cardiologic o dată la 2 ani, iar persoanele de peste 50 de ani, ar trebui să efectueze un consult cardiologic de rutină în fiecare an.

Consultul cardiologic regulat se adresează atât persoanelor cunoscute deja cu o boală cardiacă cât și persoanelor care au risc crescut de boală cardiovasculară (diabetici, hipertensivi, fumători, supraponderali, cu nivel crescut al colesterolului în sânge).

 

Un consult cardiologic complet include întotdeauna o electrocardiogramă şi o ecocardiografie, investigaţii absolut necesare pentru un diagnostic corect.

 

Electrocardiograma (EKG-ul) presupune înregistrarea activității electrice a inimii cu ajutorul unor electrozi atașați la nivelul pieptului și membrelor.

Ecografia cardiacă (ecocardiografia)
este un examen prin care se realizează imagini ale inimii folosind ultrasunete cu ajutorul căreia se evaluează dimensiunile inimii, forța de contracție a inimii, valvele cardiace și alte structuri. Ecocardiografia poate măsura cât de bine pompează inima sângele (debitul cardiac) și poate identifica anomalii structurale sau infecții ale valvelor cardiace.  

 

 

Alte investigatii non-invazive ce pot fi recomandate de către cardiolog în urma consultului complet și pe care le regăsiți în lista serviciilor cardiologice din clinica Elit Medical sunt:

 

Monitorizarea Holter TA/24h în timpul activităților de zi cu zi oferă informații importante despre variabilitatea valorilor tensionale pe parcursul zilei/nopții, variația situațională a acestor valori, aspecte care nu pot fi evaluate printr-o simplă măsurare a tensiunii arteriale la cabinet și care pot fi greu de evaluat chiar și prin măsurarea repetată a valorilor tensionale de către pacient.

Monitorizarea Holter ECG/24h se referă la înregistrarea/monitorizarea ECG în timp ce pacientul este angajat în activitățile sale de zi cu zi. Este una dintre cele mai utile investigații noninvazive pentru documentarea și analiza tulburărilor activității electrice a inimii (aritmii, modificări ischemice, etc).

Fiecare dispozitiv de tip Holter este asociat unui program informatic special, instalat pe un computer, în care se descarcă informația înregistrată în memoria aparatului spre a fi ulterior analizată de către cardiolog.

 

Testul ECG de efort ajută la diagnosticarea unor leziuni coronariene care nu produc modificări ale electrocardiogramei de repaus. Prin acest test se determina dacă una sau mai multe artere coronariene, care alimentează inima, conțin depozite de grăsimi care blochează un vas de sânge. Testul ECG de efort mai poate fi recomandat și înainte de anumite intervenții chirurgicale, pentru evaluarea anumitor tulburări ale activității electrice a inimii, la pacienții hipertensivi pentru evaluarea eficienței tratamentului, la pacienții cu probleme cardiace structurale pentru a evalua răspunsul la efort fizic.

 

Vă așteptăm la un consult!Listă servicii:


Medici/terapeuți:

 
Programare