ROmedic Cabinete medicale Ploiesti Chirurgie vasculară Chirurgie vasculară Ploiesti

Chirurgie vasculară în Ploiesti

Chirurgia vasculară este specialitatea care se ocupă cu tratarea afecțiunilor legate de sistemul vascular, care pot fi de tip arterial, venos sau limfatic. Singurele vase care nu sunt abordate în această specialitate sunt cele ale creierului și ale inimii.

Principalele boli arteriale sunt provocate de ateroscleroza, care ingusteaza vasele prin depunerile de colesterol si provoaca blocaje in circulatia sangelui in diferite parti ale corpului. La randul lor, bolile venoase includ tromboza venoasa, varicele, ulcerele venoase.

 

Ar trebui consultat un chirurg vascular, atunci când se observă:

- dilatații ale unor vene superficiale: teleangiectazii, vene reticulare, varice

- edeme la nivelul membrelor inferioare

- dureri la nivelul membrelor inferioare la mers sau în ortostatism, mai ales la pacienți fumători, cunoscuți cu diabet sau hipertensivi

- apariția unor modificări tegumentare la nivelul membrelor inferioare

- sufluri la nivelul vaselor cervicale

- accident vascular cerebral ischemic în antecedente.

 

Investigația necesară pentru diagnosticarea și monitorizarea afecțiunilor vasculare este Ecografia  Doppler Vasculară, o examinare neinvazivă care cu ajutorul ultrasunetelor evaluează situația vaselor din organism, artere și vene. Prin această metodă pot fi vizualizate vasele de la nivelul picioarelor, brațelor, arterele carotide și vertebrale care asigură irigarea capului, aorta și ramurile sale principale.

 

Ecografia doopler vasculară este de mai multe tipuri și poate fi recomandată de către chirurgul vascular în urma consultului. Acestea le regăsiți în lista serviciilor de chirurgie vasculară din clinica Elit Medical Ploiești, astfel:

1.Ecografia Doppler carotidiană se realizează la nivel cervical (în zona gâtului) pentru  examinarea arterelor carotide şi vertebrale, aducând informaţii preţioase atât despre structura peretelui vascular cât şi despre dimensiunea acestora.

2.Ecografia Doppler venos (se realizează pentru sistemul venos periferic) permite vizualizarea sistemului venos de la nivelul membrelor superioare și inferioare, furnizând astfel un diagnostic de acuratețe al varicelor hidrostatice (boala varicoasă), al tromboflebitei superficiale și profunde, al trombozei venoase.

3.Ecografia Doppler arterial (se realizează pentru sistemul arterial periferic) - permite vizualizarea sistemului arterial de la nivelul membrelor superioare și inferioare, furnizând astfel un diagnostic de acuratețe al arteriopatiei obliterante a membrelor inferioare (arterită), al sindromului de ischemie periferică acută sau cronică sau permite urmărirea pacienților care au suferit o intervenţie chirurgicală în sfera vasculară.

4.Ecografia Doppler a aortei abdominale este un tip special de ecografie cu ajutorul căreia se măsoară fluxul de sânge din cea mai mare arteră a cavității abdominale. Aceasta ajută la evaluarea anatomiei aortei toracice – o aortă mărită poate duce la ceea ce este cunoscut sub numele de anevrism de aortă abdominală, o afecțiune în care pereții anevrismului sunt atât de slabi, încât în cele din urmă se rup și provoacă sângerare în abdomen, fapt ce poate pune viața în pericol.

 

Vă așteptăm la un consult de specialitate!Listă servicii:


Medici/terapeuți:

 
Programare