ROmedic Cabinete medicale Ploiesti Otorinolaringologie-ORL Otorinolaringologie-ORL Ploiesti

Otorinolaringologie-ORL în Ploiesti

Otorinolaringologie, sau prescurtat ORL, este specialitatea medicală care se ocupă cu prevenirea, diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor urechii, nasului, gâtului, căilor respiratorii superioare, sinusurilor.

 

Examenul nasului, urechii, gurii și al gatului

 

Cu ajutorul unui instrument numit specul nazal, medicul ORL inspectează fosele nazale, iar cu ajutorul speculului auricular analizează timpanul. Folosind un apăsător de gură sunt investigate limba, dinții, omușorul (lueta), amigdalele palatine și alte părti anatomice de la nivelul orofaringelui. Apoi cu o oglindă de mici dimensiuni este examinat laringele (organul vorbirii).

 

Endoscopia nazală, otică și laringiană

 

Dacă medicul observă o modificare la nivelul foselor nazale sau dacă are motive să vizualizeze zona din spatele nasului, acesta va efectua o examinare endoscopică în cadrul careia cu ajutorul unei camere video îți va vizualiza de aproape zonele de care este interesat.

Cele mai frecvente manevre de acest tip sunt endoscopia nazală și laringiană prin videofibroscopia flexibilă.

Endoscopia nazală permite medicului să vizualizeze interiorul foselor nazale și zona din spatele nasului numită cavum (sau rinofaringe).

Endospopia laringiană permite medicului să vizualizeze corzile vocale.

Endoscopia otică permite medicului să examineze video consuctul auditiv extern și membrana timpanică.

 

Dacă ai o infecție a sinusurilor sau a urechii, este indicat să nu mai amâni vizita la ORL. Mergi de urgență la medic dacă observi că ai:

- pierdere bruscă a auzului;

- amețeli;

- durere puternică de ureche;

- eliminare de lichid din ureche;

- țiuit al urechii.

 

Specialistul nostru te poate ajuta atât pentru un control de rutină cât și pentru investigații complete în urma simptomelor specifice ORL.

Oferim consultații atât pentru adulți cât și pentru copii de orice vârstă (inclusiv sugari - ORL pediatrie) https://elitmedical.ro/medici/dr-condrat-mihai/Listă servicii:


Medici/terapeuți:

 
Programare