ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Cabinete Ortopedie și traumatologie Ortopedie și traumatologie Bucuresti

Gonartroza

Ce este gonartroza?
Articulatia genunchiului este o conexiune intre coapsa si gamba la nivelul membrului inferior. Trei oase contribuie la formarea acestei articulatii cu ajutorul a patru ligamente mari. Suprafata articulara a genunchiului este acoperita cu un strat subtire de cartilaj si sistem de amortizare, reprezentat de meniscuri care stau intre capetele oaselor.
Anatomia genunchiului
Articulatia genunchiului este o articulatie mare care permite miscarea intr-un singur plan.
Comparativ cu articulatia soldului, care se misca in mai multe planuri, anatomia genunchiului depinde de oasele, ligamentele, muschii si tendoanele care o inconjoara.
Cauzele durerii genunchiului
Durerea la nivelul genunchiului este greu de suportat iar cauzele sunt multiple. Este foarte important sa se puna un diagnostic precis al suferintei pentru a urma un tratament potrivit si eficient.
Artroza de genunchi
Cuvantul ,,artroza” inseamna inflamatia articulatiilor. Gonartroza este cea mai frecventa inflamatie a genunchiului, este un proces de uzura osoasa, care consta in ruperea cartilagiului si a periostului pana la expunerea interiorului osului, care devine vulnerabil.
Tratamentul gonartrozei
Este variabil si, in general, se incepe cu tratamentul conservativ, care consta in antiinflamatoare si/sau terapiile complementare cum ar fi: fizioterapia, kinetoterapia, acupunctura, ozonoterapia, proloterapie.
 
Programare