ROmedic Cabinete medicale Alexandria Cabinete Neurochirurgie Neurochirurgie Alexandria

SCAPĂ DE DURERI CU TERAPIA „VAMPIR” SAU PRP (Platelet rich plasma)

SCAPĂ DE DURERI CU TERAPIA „VAMPIR” SAU PRP (Platelet rich plasma)

Tehnicile medicale au avansat rapid în ultimii ani. Dezvoltarea paletei serviciilor oferite reprezintă un obiectiv pentru personalul clinicilor Exmed, motiv pentru care în ultima perioadă am lucrat la implementarea terapiei vampir, un tratament non-chirurgical, de ultimă generație.

 

Terapia de care aţi auzit des în sectorul medicinei estetice sau în marile centre medicale din ţară face parte şi din segmentul nostru de activitate pentru reducerea durerilor articulare atroce.

 

Cum funcționează?

Practic, se recoltează o cantitate mică de sânge de la pacient, ca atunci când vă faceţi analizele. Prin centrifugare, cu ajutorul unui kit special, plasma bogată în trombocite este separată de celelalte elemente sangvine. Plasma este injectată apoi de către medic exact în zona afectată. Dupa injectarea trombocitelor, care conţin proteine sub formă de factori de creştere, are loc un proces biologic de reparare a ţesuturilor. Infiltrațiile cu plasma îmbogățită prin trombocite ajută la refecerea țesuturilor și grăbesc vindecarea.

 

Sunt recomandate dacă există traume ale mușchilor, ligamentelor și tendoanelor, artroză, deterioare cartilajului, recuperare post-operatorie, accident sau traumatism sportiv.

 

Cât durează procedura?
Aproximativ 15 minute

 

Când se văd efectele?
Îmbunătăţirea stării de sănătate creşte odată cu numărul şedinţelor efectuate, pentru această procedură fiind necesare 3-5 infiltraţii.

 

La clinicile ExMed, terapia vampir sau PRP (Platelet rich plasma) este efectuată de medicul ortoped Florin Petrică şi de medicul reumatolog Daniela Deculescu.

 

Procedura se efectuează la recomandarea medicului.

 

Telefon programări: 0347911

 
Programare