Experiențele persoanelor care realizează exerciții fizice în mod compulsiv, explorate de cercetători

©

Autor:

Experiențele persoanelor care realizează exerciții fizice în mod compulsiv, explorate de cercetători
Exercițiul compulsiv, o tulburare ce implică efectuarea de exerciții fizice peste limitele pe care corpul le poate suporta, chiar și în condiții nefavorabile, precum în timpul recuperării după o accidentare, poate avea un impact semnificativ asupra sănătății.
O nouă cercetare, bazată pe analiza postărilor și a discuțiilor de pe diferite rețele sociale, oferă mai multă claritate cu privire la experiențele pe care le trăiesc persoanele care realizează exerciții fizice în mod compulsiv. Cercetarea actuală ar putea ajuta la informarea viitoarelor programe de tratament a exercițiului compulsiv, în special în ceea ce privește definițiile exercițiilor sănătoase.

Majoritatea conținutului analizat a aparținut unor utilizatori care și-au exprimat experiențele negative asociate cu comportamentul lor de antrenament fizic. Utilizatorii au descris numeroase experiențe conflictuale pe care le-au avut în timpul procesului de recuperare după o accidentare. Frustrarea față de lipsa generală de conștientizare a familiei și prietenilor cu privire la exercițiul compulsiv a reprezentat un alt motiv pentru care oamenii au ales să apeleze la rețelele de socializare. Deși apreciați pentru aspectul lor fizic, utilizatorii cu comportamente compulsive de antrenament fizic au raportat că familia sau prietenii nu au fost conștienți de comportamentele nesănătoase și de gândurile lor dezordonate.

Schimbarea mentalității în ceea ce privește exercițiile fizice a fost raportată de către majoritatea celor care au reușit să facă pași importanți către recuperare. Conform acestora, odihna prelungită, explorarea unei game mai largi de tipuri de exerciții fizice și înlocuirea obiectivelor bazate pe obținerea unui aspect corporal cu obiective bazate pe îmbunătățirea sănătății, pot fi soluția.

Cercetătorii consideră experiențele pozitive de recuperare raportate de către anumite persoane ca fiind informații esențiale și un potențial suport online pentru cei care sunt nesiguri dacă își doresc sau nu să își modifice obiceiurile de activitate fizică. Autorii studiului sunt de părere că abordările multiple pentru dezvoltarea unor obiceiuri de exerciții fizice sănătoase dezvăluite online ar putea reprezenta un conținut valoros în vederea dezvoltării unor programe de psihoeducație pentru cei care se implică în exerciții compulsive.

sursa: News Medical
foto: McGill

Data actualizare: 29-03-2022 | creare: 29-03-2022 | Vizite: 382
Bibliografie
Researchers explore experiences with compulsive exercise across social media, https://www.news-medical.net/news/20220318/Researchers-explore-experiences-with-compulsive-exercise-across-social-media.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
  intră pe forum