Expunerea la temperaturi ridicate poate ucide SARS-CoV-2 în mai puțin de o secundă
Un grup de cercetători au realizat un studiu ce a fost publicat în revista Biotechnology and Bioengineering, proiectând un sistem de tip experimental cu scopul de a arăta că expunerea virusului SARS-CoV-2 la o temperatură extrem de ridicată, chiar și pentru o secundă, poate fi suficientă pentru neutralizarea virusului. Această neutralizare poate preveni infectarea unei alte gazde umane.
Un astfel de studiu a mai fost realizat și înainte, menținând o temperatură ridicată între unu și 20 de minute. În studiile actuale, s-a demonstrat că menținerea temperaturii ridicate pentru o perioadă cât mai lungă, nu reprezintă o soluție practică, fiind o manevră dificilă și costisitoare.
Acest studiu se bazează pe încălzirea unui tub de oțel indoxidabil, prin care se trece soluția conținând coronavirus, la o temperatură ridicată, urmând apoi răcirea acestuia. Prin acest proces experimental de încălzire a SARS-CoV-2 pentru un timp foarte scurt, s-a descoperit neutralizarea virusului într-un timp mult mai scurt față de cum se credea anterior.
Noile descoperiri arată că încălzirea soluției la aproape 72°C, pentru aproximativ 30 de secunde, poate reduce cantitatea virusului din soluție, de aproximativ 100.000, suficient pentru a preveni transmiterea.
Această nouă metodă poate fi un tratament termic eficient și mult mai practic pentru oprirea răspândirii COVID-19 prin aer. Acest tip de tratament prin purificarea aerului poate fi implementat și în sistemele existente, cum ar fi sistemele de încălzire, ventilație sau aer condiționat.
Acest nou studiu poate fi aplicat și altor virusuri transmisibile la nivelul aerului, precum virusul gripal. Cu toate că gripa este mai puțin periculoasă decât COVID-19, în fiecare an sunt persoane care mor din cauza acestei boli.
Pentru proiectele viitoare, cercetătorii au în plan construirea unui cip de testare la scară largă, cu scopul de a le permite să trateze virusurile din punct de vedere termic, pentru o perioadă mult mai scurtă de timp, aproximativ zeci de milisecunde. Aceste proiecte se realizează cu speranța identificării unei temperaturi care să permită inactivarea virusului, chiar și la un timp de expunere atât de scurt.
sursa: Science Daily
foto: Matthew Linguist/Texas A&M Engineering
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Aproximativ două treimi dintre copiii din Olanda de sub 12 ani au fost infectați cu SARS-CoV-2, sugerează un studiu
- Care este motivul pentru care SARS-CoV-2 este mai transmisibil decât alte tulpini de coronavirus?
- Varianta Omicron crește riscul de reinfectare cu virusul SARS-CoV-2
- Studiu. Tulpina britanică SARS-CoV-2 este cu 45% mai contagioasă decât tulpina inițială a virusului
- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni